Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Nisan 2020

Yükselen Asra Damga Vuracağız!

Gözle görülemeyen bir virüs, insanlığı hiç ummadığı bir noktaya sürükledi. Belirsizliğe, korkuya, panik ve endişeye... Bütün dünyada sokaklar bomboş... İnsanlık tedirgin... Dünyanın büyük denilen ülkeleri birbirlerinin maskelerine el koyuyorlar! İngiltere Başbakanı yoğun bakımda. Dünyanın jandarması ABD virüs karşısında çaresiz. ABD’de artık morglar, hastaneler yetersiz. İtalya’da, İspanya’da durum çok kötü. Korona sonucu ölenlerin cesetleri için tabut bulunamıyor. Erkenden tedbir alınamadığı için bu ülkelerde ölüm oranı çok yüksek.

AB dağılmak üzere... İspanya ve İtalya’daki feci durumdan ötürü söz konusu ülkelerin devlet yetkilileri adeta AB’ye rest çektiler. Çünkü AB, bu virüsün yıkıcı etkileri karşısında hiçbir şey yapamadı. AB kurumları büyük bir sessizliğe gömüldü. Öyle anlaşılıyor ki Avrupa Birliği bu süreçten sonra çatırdayacak ve belki de parçalanacak.

Türkiye ise erken tedbir almış olmanın getirdiği pozitif iklim sayesinde moralmen iyi durumda. Kayıp sayısı Avrupa ülkelerindeki gibi yüksek değil. İyileşen hasta sayısı çok şükür ümit verici. Hastanelerdeki görüntü hiç de ABD’deki, İtalya’daki gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaya göre İstanbul’da Sancaktepe ve Atatürk Havalimanının olduğu yerde bin yataklı salgın hastaneleri inşa edilecek. Korona ile mücadelede gayet iyi gidiyoruz yani. Sağlık çalışanlarımızın fedakârlığı ise her türlü takdirin üzerinde. Cumhurbaşkanlığı makamının başlattığı kampanya sayesinde virüsten ekonomik olarak etkilenen aileler için şimdiden bir milyarın üzerinde para toplanmış vaziyette. İyi gidiyoruz. Hep birlikte bu musibeti def edeceğiz inşallah.

Her gecenin ardında bir sabah, her karanlığın peşinden bir güneş, her puslu havanın ardından bir masmavi gökyüzü illaki vardır. Hz Peygamber’in salgın hastalıklar ve taunla ilgili hadisi şeriflerinde buyurdukları gibi bu tip karanlık dönemlerde müminler için bir rahmet vardır. Belki de bu karanlığın arkasından İslam güneşi bir kez daha çok güçlü şekilde doğacak, bilemiyoruz. Bizim şer bildiklerimizde hayır, hayır bildiklerimizde şer olabilir. Biz umuyoruz ki bu şer görünen durumun ardından bir hayır doğacaktır. Hazreti Musa döneminde ortaya çıkan bir taunda, bir günde yetmiş bin insanın öldüğü tefsirlerde zikrediliyor. 20.yy da dahil veba gibi salgınlar, insanlık tarihi boyunca hep olagelmiş. Yani insanlık ailesi bu tip salgınlara hiç de yabancı değil.

Ümitvar olacağız. Ülkemiz adına, milletimiz adına, dünyanın bütün mazlumları adına ümitvar olacağız. Baba filminin yönetmeni Coppola’nın Fatiha Suresini adeta tefsir eden konuşmasını izlemişsinizdir. Batı, İslam’a ne kadar da susamış, belki farkında değiller. Korona’dan sonra İspanya Endüslüs’te, Fransa’da, Almanya’da sokaklardan okunan ezanları; İspanya’da Müslümanların arkasında namaz kılan Hristiyan kadınları yaygın medyada herkes hayretler içerisinde izledi. Hiç ummadığımız yabancı gazetelerde Hz Peygamber’in temizlikle ilgili tavsiyeleri boy boy manşetlere taşındı. Müslümanların ve Türklerin ellerini nasıl yıkadıkları hakkında yazılı ve görsel basında yüzlerce haber yayınlandı. Bütün bunlar karanlığın arkasından bir güneşin doğacağının habercisi olarak okunabilir. İslam güneşi bu kez batıdan doğacak gibi. Hissiyatımız bunu müjdeliyor. Hani Kur’an’da bir ayet var ya; “İnsanların akın akın İslam’a girdiklerini gördüğünde” diye başlayan… Sanki bu ayetteki müjdeler bugünlere tevafuk ediyor.

Bırakın üç beş çapulcu moralimizi bozmak için her türlü rezilliği göze alsın. Bırakın üç beş soysuz kendini bilmez, yapılan her iyi şeye çamur atmaya devam etsin. Bırakın üç beş ödlek, market raflarını talan edip evlerine stoklar yapsınlar. Bunlar bizim moralimizi asla bozmamalı. Yükselen asır mü’min, mücahid ve alperen Türklerin çağı olacak, yükselen asra İslam adeta damgasını vuracak ve yaşadığımız bu karanlık günlerin ardından beklenen güneş doğacaktır.