Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2432.80
BIST 100
10057.27
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Aralık 2016

Zaman, sadece zaman

Ya ne olacaktı? Aha üzerine bir ay geçti. Zamanı kim durdurabilir ki! Daha dün gibi azizim.

Küçük çocukken iyi de bu mefhumun izafesi, vay mı ki yirmiyi devirmeye göru2026 Hele günler saat, yıllar gün gibi geçmeye başladı mı hepten rengin atar, kasvet çöker.

Toprak mı çağırıyor ne?

Nedir tüm bu lagaluga, tabii ya, Demokratların artık tükenen ümitleri, bizim Beşiktaş'ın 5-0'dan sonra biten hayalleriu2026

Son bir çıkıntılıkla Yeşillerin Jill Stein'ı seçimlere olan itirazında henüz ses seda yok ancak beklenti de o denli sukuta uğramış ve Trump rüzgarında yelken şişiren medya, şimdilerde kabine üzerine attığı zarları bir kenara bırakmış yediği içtiğinin çetelesini tutar olmuş.

Eh, ortada kayda değer bir patırdı olmayınca, çark etmekte kolay değil, elde kalan bu işlerle bir ay daha oyalanacakları kesin. Tabii şu Halep meselesi ve beklenen yahud beklenmeyen hamle yahud Amerika'nın yapacağı müdahaleyi bir tarafa koyarsak!

Onun dışında, 'seçilmiş-başkan' Trump'ın da hakkını teslim etmek lazım. İyi oynatıyor/oyalıyor hatta avutuyor karşısındakileri!

Hop, bir teyyare topu attı kucaklarına, günlerdir tüm manşetlerde Başkan'ın uçağının model ve masrafı tartışılır oldu. Trump uçağı çok masraflı bulmuş da beriki 2023'de teslim edilecek uçağın Amerikan Başkanı'na yaraşır olması lazım diyesiymiş. Koyun bir kenara da 'twitter atışmalarını', hele de Paul Ryan ile!

Dedik ya, hakkını teslim etmek lazımu2026

İktisadi olarak milletin gözünü korkutmaya çalışan Trump aleyhtarları, daha doğrusu düşmanları, son günlerde 'ilk şoku' atlatan piyasaların, eskisinden daha iyiye yönelik ivme kazandığını pek göstermek istemiyorlar. İstihdam verileri ve diğer parametreler, bahusus şirketleri Amerika'ya geri çağırma çıkışları anında beklentilerin üzerinde müsbet neticeler verdi. Amerikan dolarının değerlenmesinin yanısıra, OECD'nin petrol üretiminde kısıtlamaya gitmesi ve artan varil fiyatlarına rağmen pompa fiyatlarında kıpırdama dahi olmaması doların değer gücünde en somut Trump zaferi gibi.

Kısacası Amerika'da işler gayet iyi ve beklentiler iyimser!

Türkiye ilişkileri noktasında bu ay içerisinde Başkomutan Erdoğan'ın muhtemel Amerika ziyareti Trump ile görüşme ihtimalini kuvvetlendirirken, dünyada olup biten hadiseler hem görüşmenin zamanını belirleme hem de içeriği noktasında neredeyse günü birlik oynamalara sebep olabilir.

Türkiye-Rusya ve Amerika koordinasyonu sözkonusu olduğunda gösterilen refleks karşı cephede yavaş yavaş iyice kendini belli ederken açıkcası Rusya da bu işte son Halep saldırılarıyla hiç de Trump'ın uzattığı ele yakışır tavırlar içerisinde olmadığı intibaası veriyor. Ve bu da asıl tehlikenin boyutu!

Bilaşek, Türkiye'nin denge siyaseti ve başta Cumhurbaşkan'ının kararlılığıyla attığı adımların tüm dünya barışına yardımcı olması için Türkiye'nin gayretlerine destek verilmesi dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor elbet!

Beriki nazardan devam edersek, Trump kabinesinde indirilip kaldırılan ve neredeyse hergün yenisi açıklanan kişilerin çoğunun dediğinin bir anlamı da yok aslında. Çünkü Trump'ın da dediği gibi 'iş kendisinde' bitiyor!

Dolayısıyla her tür spekülasyonları bu işten ayıklayıp önümüzdeki günlere, daha net ifadeyle Ocak ayı yirmisi düğümlerin çözülmeye başlıyacağı tarihe müntezir olacağız.


@yusufserce twitter.com/yusufserce