Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2422.05
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ocak 2017

Zavallılık Sendromu\u2026

...Tek bir ayetinde bile kainatın tüm nakışlarını görebildiğimiz Kerim kitabımız Kur'an'ı nasıl kendi elimiz, kendi kör vicdanımızla bu kadar temelsizleştirmeye çalışıyoruz, tüm kafir ve kafir köpekleri bir araya gelip ümit kaynağımız kitabımıza bir virgüllük halel getiremezken. Ve biz kendi elimizle hiçbir canlının tahammül edemeyeceği tavırlar ve kahırlar biriktiriyoruz maalesef.
...Evlilik kurumu çökmüş, şu elinizde tuttuğunuz telefonlar vasıtasıyla bile de olsa, sadece bir anlık kahpe bir tatmin için insan nasıl kıyar nikahlısına ya da nikahına tabi olana! Bu şeytani his ve haz insanı nasıl kimliksizleştirmiş, kişiliksizleştirmiş, kalitesizleştirmiş, şerefsizleştirmiş, cibilliyetini unutturmuş, adamlığı-hanımlığı nasıl da unutturmuş, nereye bu gidiş.
... Kız-kızan, çoluk çocuğunun iaşesini-rızkını helal bir gayretle temin etme kültürü hangi demde kaldı a dostlar, ya kardeşler ne oldu da ahlak sistemi sindirim sistemine dönmüş ki, ah azap, ey şeref lisanı en azından biriniz neredesiniz.
... Eğitim sistemini alemlerin habibinin aşkıyla-nakışıyla-bakışıyla-akışıyla donatmayan bir ülke bir vatan bir toplum nasıl iflah olsun, sorarım! Çanakkale'yi, Musab Bin Umeyr'i, Sultan Selahaddin'i, Lokman Hekim'i ve Hz. Osman'i bir hayayı okullarında gece gündüz ders diye okutmayan bir toplumun iflah şansı olabilir mi, sorarım nasıl olsun ki.
... Düşman dört bir koldan kafirliğine yakışır biz haz ve hızla vatanımızı namusumuzu izzetimizi değerler sistemimizi esaret ve zillet altına alma gayretindeyken nasıl düşeriz Kürtlük, Türklük sevdasına, vatanı iman ve Kur'an'dan ibaret görenler, görmek gerekenler, hadi bir ruhunuzun nuruna sorun bu hal ne haldir.
... Akıl almaz bir boyutla şeref ve namus erozyonuna uğratılmak istenen bu kutlu diyar bize "aşk" kılınmamış mıydı, bize "mescid" eylenmemiş miydi, bize "nur" salınsın diye emanet edilmemiş miydi. Emanete hıyanet edişimizin ispatı, imtihan olsun diye bize verilen ırklara haddinden ziyade değer verişimiz olabilir mi acaba? Ah acaba vah acaba?!
... Gerçekten pespayelik beden ve ruha narkoz edilmiştir. Artık beden ve ruh insan denen yaratık vasıtasıyla bir kir saldırısına maruz edilmiş.
! Yalan ve asparagas haberler tv. Programlarıyla mutluluk seansları diye yutturuluyor sözüm ona Kur'an kaynaklılara.
! Kimse helalinin elinden su alma, gözünden nur, gönlünden sürur alma telaşına girmiyor, girmiyor yazık ki yazıklar olsun.
... Kendini tanımayan tanımlamayan, Rabbini bilme telaşına elbette girmeyecektir. Rabbinin halk ettiği hakikati okuma kaygısında olmayan, kafirin sofrasında şer şarabı olmaya mahku00fbmdur.
... Mal mülk değil, zillet ve izzet savaşıdır bize açtıkları bu savaş...
... Orak toprak kavgası değil, kamusu namus olanların zafer sancağını gönderin en zirvesine yükseltme harıdır narıdır bu çile...
... Kürtlük Türklük kaygısı değil, çan ve ezan saltanatının hükmüne dair bir hakimiyet mücadelesidir, en başında kendimizde başlatmamız gereken...
... Irklardan ve mezheplerden azade bir bilinç ile davranma şuurunu milim milim santim santim damıtmalı akıl ve gönül heybemize...
... Bir yerden başlamalı "gül yüzlü"nün ahlakıyla cihanı daha fazla ahlaklandırmaya...
... Yoksa yeniden yok ederler yeni bin yıllarımızı...
... Şu muhakkak: "Allah nurunu tamamlayacaktır." Asıl mesele o kutlu nur bize muhatap olacak mıdır, olmayacak mıdır...
... Kendi hikmetlerine yemin eden Allah'a and olsun ki biz muhatabız bize "yüklenen o emanete"...

u2026

u2026 Lakin:

İçinde bulunduğumuz hal, hal değildir, bu bir zavallılık sendromuduru2026