Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Zencefil beyni güçlendiriyor

Zencefil sağlığımıza yaptığı müthiş katkılarla hakikaten mucizevi bir şifa deposu doğal bitkidir. Bağışıklığımızı güçlendirir, iltihabi oluşumları azaltır, kilo vermeyi sağlar, yaşlanmayla hücresel düzeyde mücadele eder, kanseri önler ve günümüzün yaygın hastalığı diyabete karşı birebirdir.

Anti-enflamatuar (iltihap giderici) özelliklere sahip olan zencefil, nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlar. Yine oksidatif stresi azaltarak beyin hücrelerinin yaşlanmasını ve ölümünü de engellemesiyle harika bir ilaçtır.

Ayrıca doğal bir antiemetik olarak bilinen zencefil, bulantı ve kusmayı azaltmada da yardımcı olabilir. Ancak unutmayın ki zencefil, doğal antikoagülan özelliklere sahip olduğundan kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız dikkatli olmanız gerekebilir.

Sağlıklı bir şekilde kullanımı: Taze zencefil kökünü rendeleyerek yapacağınız çayı deneyebilirsiniz. Bir bardak kaynar suya 3 çay kaşığı rendelenmiş zencefil kökü ekleyip 10-15 dakika demleyin, ardından süzerek tüketebilirsiniz.