Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Temmuz 2016

Zillete Karşı Onurlu Bir Duruş; Sabır!

Öz sermayemiz olan sabıra sığınıyoruz. Müslüman'ın şiarı olan sabırla kurtuluşun temel şartlarını kuşanıyoruz.

Evet, canımız yanıyor ancak yiğitçe bir tavır sergileyip sabır gösteriyoruz.

Elimizde değil öfkeleniyoruz.

İmtihan ve sıkıntılara sabırla göğüs geriyoruz ama bazen yüreğimiz daralıyor. Yüreğimiz daralsa da ana kaynağımıza ve değerlerimize sarılıp, temel hükümlere bağlı kalarak yolumuza devam ediyoruz.

Evet, zafer ve başarı gösterilecek sabıra bağlıdır ama gözyaşlarımıza engel olamıyoruz.

Sessizce ağlıyoruz. Acı ve ıstırap karşısında eğilmeden, içimizi çekiyoruz. Çok şükür, taş yürekli değiliz. Merhamet ve şefkat gözyaşlarının rahmet olduğunu biliyoruz.

Biz biliyoruz da, bilmeyenler gözyaşından nemalanmaya çalışıyor. İnsanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsizlerin ağlayan yeryüzüne bakarak güldüğünü gözlemliyoruz.

Ağlayan sadece insan değildir. Yer, gök, melekler hatta hayvanlar ağlar ama münafıklar ağlamaz! Vicdan yoksunudurlar. Ölmeye, öldürülmeye kodlanmışlardır. Duyguları esir alınmıştır. Vicdanları köreltilmiştir. Birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine saldırırlar, üst aklın vahşet talimatlarını canice yerine getiriler.

Robotlaşmışlar.

Kirli masalarda, kirli işbirliği sözleşmelerine attıkları imzalarla, insanlığın geleceğini hedef alırlar. İnsani bütün değerleri hiçe sayan terör saldırılarıyla tüm insanları esaret almaya kalkarlar.

Onlar, saldırdıkça, alkışlayanları vardır.

Onlar, canice katliam yaptıkça, sırtlarını sıvazlayanlar vardır.

Onlar, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal ettikçe onları kahramanlaştıranlar vardır.

Yüreksizlerdir.

Hipnoz edilmişlerdir.

Kardeşlik, huzur, refah ve barışa düşmanlaştırılmışlardır. Üst akılları köşeye sıkıştığında, devreye sokulurlar. Güzeli, doğruyu, hak olanı ve iyiyi ortaya koymaya çalışan kim varsa çekinmeden hedef alırlar.

Tükendikçe çılgınlaşırlar. Son çılgınlıkları İstanbul Atatürk Havalimanı'nda masum sivilleri hedef almak oldu. Ramazan'ı kana buladılar, Bayram sevincini yaşamaya çalışan insanları yeni bir acının içine sürüklediler. Hayatımızın sabır gibi kaçınılmaz bir parçası olan mücadelenin karşısına kurulmuş canlı bombalarla çıktılar. Sabırla güçlüklere karşı mücadele verenleri içe hapsetmek için teröre sarıldılar. Sabır demek zillete razı olmak değildir. Zillete boğun eğmek, direnmemek hiç değildir. Zillete karşı onurlu bir duruş, onurlu bir mücadeledir sabır. Sabır acizlik değildir. Acizlik içerisinde iyi olana karşı savaş açanla isyan etmeden mücadele etmektir sabır. İnandığı davasını savunmak, adaleti elden bırakmadan iradesine sahip çıkmaktır. Türkiye'de bunu yapıyor. Birliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkıyor, huzurumuza ve istikrarımıza yönelin tehditleri bertaraf etmek için sabırla mücadele ediyor. Bu sabırlı mücadeleyi karalamak isteyenleri deşifre ediyor, küresel çıkar şebekelerinin maşası olan terör örgütlerine boyun eğmiyor.

Hiç şüphe yok ki; zafer sabredenlerin ve mücadele edenlerin olacaktır. Kötülüğe göğüs gerenler diz çökmeyecektir. Yeryüzüne kan ve göz yaşını hakim kılmaya çalışanlar, verilen bu soylu mücadele karşısında yenilgiye uğrayacaktır.