Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 May 2022

Ak'satmadan

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” gerçeğinden yola çıkarak milleti siyasette söz sahibi yapmak için kurulan Ak Parti,hiç şüphesiz ‘siyasette ilkler ve ilkeler partisi’ olarak halktan gördüğü sevgi ve umutla yoluna devam etmektedir.

Milletimizin düşüncelerine ortak ve sorunlarına tercüman olan Recep Tayyip Erdoğan ile 14 Ağustos 2001’de AK Partikuruluşunu resmileştirdiği günlerden başlayarak iktidara geldiği güne kadar miting meydanlarında birlikte oldum. O günlerde yaşadığım olayları ve karşılaştığım insan manzaraları karşısında gözyaşlarımı tutamadığım anları hafızama kayıt ederken hatırlatma notlarını da alıyordum. Ak Parti’nin il teşkilatı binalarının açılışı için gittiğimiz yerlerde insanımızın umut, heyecan ve sevinç içinde beklediklerini gördükçe yüreklendim. Seçim otobüsünde yapılan seyahatlerimizdeki sohbetlerle birbirimizi yakından tanıma fırsatını da yakalarken yol arkadaşlığının kutsallığını da görmüştük.

Konuşulan dilden öte bir de meydanlarda konuşulan bir dil olduğunu bu vesile ile gördüğümde bu dili anlamanın halkın sevgisine mazhar olmaktan geçtiğini, milleti karşılıksız sevmenin yeterli olduğunu da anlamıştım. Bunu başaran liderin hiç şüphesiz Recep Tayyip Erdoğanolduğundan eminim ki, onun çabalarıylaAk Parti’nin başlattığı ‘Meydanların Sesi’ kısa zamanda ‘Türkiye’nin Dili’ oluvermişti.

Türkiye biziz, biz Türkiye’yiz’ diyen insanların ekonomik anlamda da zor dönemler yaşadıkları açıktı. Ak Parti bu anlamda da iktidarını müjdeleyerek, Türkiye sevdalılarının yola çıkmasıyla atılan her adımda, söylenen her sözde, gidilen her mekânda şartlar ne olursa olsun bütün illerde birlikte olduğum günlerden bahsettim.

Ak Parti’nin tarihine tanıklık ettiğim o heyecanlı günlerde gördüklerim, işittiklerim ve anlatılanlar arasında kaleme aldığım hatıraların Ak Parti’de yeni görev almış gençlerimizetecrübe olmasını düşündüm. O günlerden bu günlere çoğunu yakından tanıdığınız isimlerin hal ve hareketlerini gözlemlerken, Ak Parti ile yollarını sorunlu ve zorunlu ayıran isimlere de işaret ettim.

Her zaman hoşgörünün, uzlaşmanın ve birleştirici olmanın adresi olan ve milletinden aldığı güçle yoluna ‘Durmak yok yola devam’ sloganıyla devam edenAk Parti, siyasette, diyaloga açık, insanıyla barışık, millî ve manevî değerlerimize saygılı olmak ve ülke menfaatlerini en üst seviyede tutmayı kendisine görev addetmiştir.

Siyasî tarihimizde pek az partiye nasip olan ilginin tarihe izdüşümüne tanıklık etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Öte taraftan AK yürüyüşün ilk günlerinden itibaren beraber olduğum Sayın Recep Tayyip Erdoğanbaşta olmak üzere hatıralarımızda yer verdiğimiz Akif Gülle, Hasan Doğan, Erol Olçok, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Ali İhsan Aslan, Hayati Yazıcı, Salih Kapusuz, Mevlüt Çavuşoğlu, Vecdi Gönül, Yaşar Yakış, Cemil Çiçek gibi yol arkadaşlarımızla ilgili notları derleyip toplayıp‘aksatmadan’ anlatalım dedik. Böylece tarihe not düşülen günleri gecikmiş de olsa sizlerle buluşması için https:// www.kitapsepeti.com/aksatmadan adresini ziyaret edebilirsiniz. Ve’s-selam.