Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Aralık 2022

Bit pazarına nur yağardı...

Değerli okurlarım, bizim nesil, sık sık seçime gidildiği günleri iyi hatırlar. O günlerde seçimler bir deneme tahtasına çevrilmişti. Öyleki, yenilen liderlerin ilk işi, hemen sandık istemek olurdu.

Tabi seçim demek; sandık demek... Masraf olduğu kadar da istikrarsızlık demekti. Çünkü, ne devlet, ne de millet önünü göremiyordu.
Hele hele koalisyon günlerinde, Bakanların koltuğa oturmasıyla kalkması bir olurdu. Mesela o Bakanlık furyasında, Simav'a da 47 günlük bir Sağlık Bakanlığı düşmüştü. Bundan Rahmetli Karakuyu da, biz de birşey anlayamamıştık.
Allah aşkına söyleyin, üç beş aylık dönemde, hangi büyük projeler gerçekleştirilir? Bu sürelerde, bırakın büyük projeleri,
Bakanlığın çaycısı bile tanınmaz...
Şimdi birileri toplanıp toplanıp, ülkeyi o günlere geri döndürmenin planını yapıyor. Bunun içinde bir Anayasa metni hazırlamışlar.
Arkadaşlara diyeceğim şudur: Eskiye rağbet olsaydı, Bit Pazarına nur yağardı.
Sokaklar güvenli hale getirilmeli...
Değerli okurlar, ülkemizde uzun süredir sokak hayvanları konusu tartışılıyor. Daha doğrusu, sokaklarda başıboş dolaşan köpekler konuşuluyor.
Hemen söyleyeyim... Sokakların bu hali güvenli değil... Hem çocuk ve yaşlılar için... Hem de engelliler için...
Programlarımda ağırladığım uzman konuklar, sorunun çözümünde radikal tedbirler gerektiğini ifade ediyorlar.
O tedbirler uygulanır mı uygulanmaz mı orasını bilemiyorum. Ama bildiğim tek şey var. O da, sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin toplanarak, sokakların güvenli hale getirilmesi gerektiğidir.