Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Aralık 2014

İki operasyon bir Lider!

Yazıya bir soruyla başlamak istiyorum: Fetttullah Gülen'in İslami Camiadan, diğer cemaatlerden veya İslam ülkelerinden hiç mi seveni yok ki, "Paralel Operasyonları"na tepki hep AB, İsrail ve ABD'den geliyor?

Mesela dünyaca tanınmış bir İslam alimi, hadi bırakalım dünyaca tanınmış olmasını Türkiye'den "önemli" bir İslam aliminden, "Ben şahidim, Fetullah Gülen Hoca böylesi işler yapmaz ve yanındakilerin de bulaşmasına asla müsaade etmez. Ey Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığınız yanlıştır, bu yanlıştan dönün ve kardeşler arasındaki 'kavga'ya bir son verin" şeklinde bir cümle duydunuz mu? 17 Aralık Operasyonu'nun üzerinden bir yıl geçti ama ben duymadım.

Hadi hukuki tartışmaları bir tarafa bırakalım. Bu mantıkla bile baktığımızda, bu hareketin İslami hassasiyetler noktasında durduğu yer birçok soru işaretiyle dolu değil mi?

Gelelim 14 Aralık operasyonuna;

Operasyon günü "Ekrem Dumanlı şov" sonrasında, "gözaltına alınma şekli yanlıştı" diyen birkaç dostumuz oldu. Kişisel kanaatim kesinlikle yanlış değildi, Tahşiye dosyasındaki iddialar doğruysa, tahmin ettiğimizden daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız dostlar. Üst akıl, her şeyi planlıyor ve Ekrem Dumanlı gibi isimler de bu plan çerçevesinde rollerini son derece düzgün oynuyor.

Operasyon şekli yanlış değildi. Çünkü Ekrem Dumanlı'yı polisler ifadesi alınmak üzere davet ediyor, beyefendi teşrif etmiyor. Sonra polisler bu defa ikamet adresi olarak gösterdiği Zaman Gazetesi'nin merkez binasına gidiyor, 'gelmiyorum, gelin kendiniz alın' diyor. Peki polis ne yapsın. Geriye dönüp gitse "bak gördünüz mü bırakın Fettullah Gülen'i Ekrem Dumanlı'yı bile almaya güçleri yetmiyor" zırvalarına başvurmaz mı bu adamlar!

Delil mi? Emre Uslu'nun attığı bir tweet en güzel delil. Uslu, attığı tveet'te; "Dünya liderinize söyleyin, dünya çapındaki istihbarat teşkilatı Mit'ini gönderip Washinton DC'den aldırsın beni. Gücü yetiyorsa bekliyorumu2026" diyor. Demek ki neymiş, şova da dönüşse olsa alınan karar uygulanmalı imiş.

2 ÖRNEK BİR LİDER!

Şubat 2012'de, bugün paralel yapı tarafından hazırlandığı net bir şekilde ortaya çıkan "tezgah"ta, MİT Müsteşarı Hakan Fidan gözaltına alınmak istenmişti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, "MİT müsteşarım benim emrimde çalışmaktadır. Gelin beni alın" demişti. Ve gereken hukuki düzenlemeler yapılarak, MİT'e yönelik "oyun" bertaraf edilmişti.

Peki Fettullah Gülen ne yapıyor?

14 Aralık operasyonu sonrasında, "Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca beni seven ve benim rızam dışında hiçbir iş yapmayacak arkadaşlardır. Bir yanlış varsa benim yanlışımdır, gelip hesap vermesini de bilirim" mi dedi. Tabi ki hayır.

Peki ne dedi? herkul.org sitesinde 15 Aralık günü yayınlanan "Demek ki doğru yoldasınız" başlıklı sohbetinde bakın ne diyor Gülen: Doğru bildiğimiz doğru saydığımız yolda devam etmek lazımu2026 u2026Bu kadar hizmetler yaptınız, sizin yaptığınız hizmetlerin çok azını yapanlar, sizin şöyle böyle maruz kaldığınız şeylerin 50 katına maruz kaldılar... u2026.Bu insanlar dünyanın 160 ülkesinde 20 senede 1400 okul açtılar, ya bizim hizmetimiz acaba hora geçmiyor mu, Cenab-ı Hakk'ın rızasına muvafık değil mi, bir fiske bile yemiyoruz diye aklımdan geçiyordu. Bu hadiseler başlayınca Elhamdülillah diyorum, demek ki arkadaşlarımızın hedefleri Allah Rızası imiş ki Allah da 'sizi bu kadar hırpalayacağım' diyor. Bazılarınız ızdırap duyacak, bazılarınız Medrese-i Yusufiye'ye atılacak, tevkif edilecek, mahkum edilecek. Bu kadar hizmet karşısında eğer bunlar olmasaydı demek ki yapılan şeyler hora geçmiyordu denecekti. Hora geçiyor ki eskilerin başına gelenler gücünüzün yettiği ölçüde sizin de bizim de başımıza geliyor."

İşte aradaki liderlik farkı. Lider dediğin kişi, varsa bir yanlış bunun hesabını verebilecek kadar cesur olan kişidir. Siz önden gidin ben arkadan geliyorum diyen "lider" kaybetmeye mahkumdur.

Son bir soru? Türkçe olimpiyatlarıyla "hizmet" aşkına tutuşan, hatta Peygamber Efendimiz de oradaydı gibi şehir efsaneleri üreten bir topluluk, neden gözaltılar sırasında İngilizce pankartlarla dolaşıyor?

Saygılarımlau2026