Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2462.11
BIST 100
9861.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Şubat 2023

Menderes'in öcü alınıyor...

Değerli okurlarım, 1950'li yıllarda, Rahmetli Adnan Menderes'in kullandığı Yeter söz milletindir sloganını... Şimdilerde CHP'nin sahiplenmeye çalıştığını görüyoruz.

Geçmişteki CHP'li yöneticilerin zulmüne karşı söylenmiş bu sözün, bugünün CHP'li yöneticileri tarafından sahiplenmeye çalışılmasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Bilemiyorum.

Ancak bildiğim tek şey var. O da, Rahmetli Başbakanımız Menderes'in öcünün, İlahi Kudret tarafından alındığıdır. Eeee Allah'ın sopası yok ki...

Efendim, Hz. Musa bir gün Rabbine -"İlahi Adaletinin sırrı nedir?" diye soruyor. Sorunun ardından, Musa Aleyhisselama bir çeşmenin karşısına geçmesi vahyediliyor.

Hz. Musa belirtilen yere vardığında, çeşmeye güçlü kuvvetli bir kişi at üzerinde geliyor. Bu kişi atından iner inmez... Cebinden çıkardığı bir kese altını çeşmenin başına bırakıyor. Sonrada, atını sulayıp keseyi almadan oradan ayrılıyor.

Ardından çeşmeye bir çocuk geliyor. Su içtikten sonra, altın kesesini görüyor ve onu alarak o da ayrılıyor.

Çocuk ayrılır ayrılmaz... Çeşmeye, gözleri görmeyen yaşlı bir adam yaklaşıyor. Yaşlı adam binbir güçlükle su içmeye çalışırken, altın kesesini unutan atlı geri dönüp,altınlarını istiyor. Yaşlı adam -"ben almadım deyince de, kılıcını çıkarıp onu öldürüyor.

Gördükleri karşısında hayrete düşen Musa AS. -"Ya Rabbi bu ne haldir?" diyor. Bu ilticanın ardından, Cebrail gelerek yaşananları şöyle izah ediyor:

-"Ya musa, altın kesesini unutan atlı zamanında keseyi alan çocuğun babasının mallarını talan etmişti.

Atlının öldürdüğü yaşlı adam ise, gençken o atlının babasını öldürmüştü.

Unutma Ya Musa, Allah'ın kanunlarında kısas vardır. Kullar bunu uygulamadıklarında, Allah bir şekilde tecelli ettirir".