Tirol eyaletine bağlı Hall in Tirol kasabasında ikamet eden Türk aile, 12 Mart sabahı ırkçı ve Müslüman karşıtı bir saldırının hedefi oldu.

Henüz kimliği belirlenemeyen bir şüpheli, ailenin evinin önüne domuz kafası ve kapı kenarına ramazan ayı ile aileye yönelik hakaret içeren bir yazı bıraktı.

Aile, saldırının failinin bulunması için şikayette bulundu.

Saldırının hedefi olan aileden A.S. yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

A.S, eşinin sahur sonrası işe gitmek üzere kapıyı açtığını ve domuz kafasını görür görmez çığlık attığını aktardı.

Olaydan sonra ailecek tedirgin olduklarını ve özellikle çocukların korkmaya başladığını anlatan A.S, 'Artık çocuklar da korkmaya başladı. Dış kapının lambası yandığında çocuklar doğrudan oraya bakıyor ve çok tedirgin oluyorlar.' dedi.

A.S, işe giderken çocuklarını yalnız bırakmaktan da korktuğunu dile getirerek, 'Artık canımızdan şüphe etmeye başladık.' diye konuştu.

AB: Avrupa güvenlik mimarisinin 'yeni dünya düzenine' göre değişmesi gerekiyor
AB: Avrupa güvenlik mimarisinin 'yeni dünya düzenine' göre değişmesi gerekiyor
İçeriği Görüntüle

Polisin konuyla yeterince ilgilenmediğini düşünen A.S, güvenlik için kamera takılmasını istediklerini, ancak polisin bunun yasak olduğunu bildirdiğini ifade etti.

Kaynak: AA