Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2475.78
BIST 100
10369.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyi Parti yerel seçimlere kendi kadrolarıyla girecek

Meral Akşener, İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi kadrolarıyla gireceğini açıkladı.
İyi Parti yerel seçimlere kendi kadrolarıyla girecek
26 Ağustos 2023 16:10:44
Meral Akşener, İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi kadrolarıyla gireceğini açıkladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz'un başlangıç noktası Afyonkarahisar'da düzenlenen programda partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı.

Akşener, yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin karşısına çıkacaklarını söyledi.

'Seçimlere kendi kadrolarımızla gireceğiz'

Akşener şöyle konuştu:

"2023 seçimlerini çantada keklik görenler, şimdi de yerel seçimleri genel seçim havasında değerlendirmeye başladılar. Gündemi, ittifaklara çekmeye çalışıyorlar. Yerel seçim, genel seçim değildir. Her yörenin belli özellikleri vardır.

2019'da teklifi biz götürdük, ittifak kurduk, başarılı olduk. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız.

Yerel seçimi bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine imkan sağlayacağız.

Akşener'den diğer partilere çağrı

Tüm siyasi partilere açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum; hep birlikte vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini ve yerel özelliklerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım.

Türk siyasetinin bugün içinde olduğu siyasi pragmatizm sarmalından çıkmasını sağlayalım. Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim.

Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz. Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na hepinize sesleniyorum, hadi her birimiz ayrı ayrı girelim!"

iyi_821a65c3207e51be978c1550a27110fe.jpg

İYİ Parti'de istifa depremi

Eski bakanlardan Yıldırım Aktuna'nın oğlu olan ve aynı zamanda eski İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Oğul Aktuna, parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Aktuna, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, İYİ Partide siyaset yapma zemininin ortadan kalktığını söyledi.

İktidar ve muhalefetin siyasi tarzının dışında bir hareket kurmak için adım attığını anlatan Aktuna, cumhurbaşkanı seçim süreci ve sonrasında muhalefetin öz eleştiriden uzak bir tavır sergilemesinin İYİ Partiden istifa etme kararında etkili olduğunu kaydetti.

Aktuna, muhalefet partilerinin kendi sorunlarıyla uğraştığını ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir kaos yaşıyor. İYİ Parti ayrı problemlerle uğraşıyor. İkisi de topluma şu anda umut vermekten uzak gözüküyorlar." değerlendirmesini yaptı.

'Muhalefet kendi derdine düştü'

Oğul Aktuna, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şunları aktardı:

"Meral Başkan'ımız ve Kemal Başkan'ımız Sayın Erdoğan'a sürekli demokrasi dersi veriyor. Senelerdir antidemokratik uygulamalarını eleştiriyorlar. Peki madem siz bu kadar demokratsınız niye blok listeyle kurultaya çıkıyorsunuz? Niye demokrasiyi çiğniyorsunuz? Muhalefet blokunda umut veren bir parti ve lider kalmamıştır. Şu andan sonra Erdoğan'ın yaptığı zamlar eleştirilse bile bir etkisi kalmamış. Hatta eleştirecek zamanı yok. Kendi derdine düşmüş bir muhalefet. Kendi koltuğu için uğraşan bir muhalefet İYİ Parti de CHP de."

Bir senedir siyasi geleceği için çalışmalar yürüttüğünü belirten Aktuna, önce bir hareket, sonra bir parti kurmaya hedeflediğini bildirdi.