Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PMYO sınavına başvuracak adaylar: Tarihler açıklandı

PMYO Giriş Sınavı'na başvuracak adaylar, başvurularının kabul edileceği, sağlık ön kontrollerinden geçirileceği ve fiziksel yeterlilik testinin gerçekleştirileceği mekan ve tarihler hakkında açıklama yapıldı
PMYO  sınavına başvuracak adaylar: Tarihler açıklandı
22 Ağustos 2023 09:48:08
PMYO Giriş Sınavı'na başvuracak adaylar, başvurularının kabul edileceği, sağlık ön kontrollerinden geçirileceği ve fiziksel yeterlilik testinin gerçekleştirileceği mekan ve tarihler hakkında açıklama yapıldı

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı'na katılacak adayların müracaatlarının alınacağı, ön sağlık kontrolünden geçirilecekleri ve fiziki yeterlilik sınavının uygulanacağı yer ve tarihler açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı'na katılacak adayların müracaatlarının alınacağı, ön sağlık kontrolünden geçirilecekleri ve fiziki yeterlilik sınavının uygulanacağı yer ve tarihler açıklandı.

e-devlet üzerinden öğrenilebilecek

Polis Akademisinden yapılan açıklamaya göre, 2023 PMYO Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasına katılacak adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle "www.pa.edu.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

Adaylar, ilan edilen başvuru merkezlerinde belirlenen tarihlerde müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı işlemlerini yapabilecek.

Fiziki yeterlilik sınavını başarıyla geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek ileri tarihte mülakat sınavı aşamasına katılacak.

Adaylara sınav giriş belgesi gönderilmeyecek, internetten yapılan sınav giriş duyurusu, tebliğ niteliği taşıyacak.

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO)

Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.

Polis Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına Polis Memuru rütbesiyle aday polis olarak atanırlar.

Türkiye'nin değişik ilerinde olmak üzere 9 tane Polis Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır

pomem_d85aa4d7823af8587377da9187f8bc0f.jpg

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)

Öğrenci kaynağını lisans mezunlarının oluşturduğu, kurs nevinden yaklaşık 8 aylık eğitim veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.

Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına Polis memuru rütbesiyle aday polis olarak atanırlar.

Akademik eğitim

Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığının ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretim elemanı ve uzman personel yetiştirmek amacıyla, kuruluş çalışmalarını tamamlayarak 06 Mart 2012 tarihli Bakanlar Kurulu kararına istinaden faaliyetlerine başlamıştır.

Lisansüstü programlarda, Emniyet Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görevli olan Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin yanı sıra; Adalet Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar ile özel sektörden ilgili personele yönelik genel anlamda adli bilimlerin bütün alanlarını kapsayacak biçimde eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM)

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 2015 yılında Güvenlik Bilimleri Fakültesinin dönüştürülmesi suretiyle kurulmuştur.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk derece amir ihtiyacını karşılamak için kurulmuş Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim birimidir.

PAEM'e öğrenci alımı meslek içi ve sivil olmak üzere olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır.

İki yılını doldurmuş 45 yaşından gün almamış lisans mezunu Polis memurları, Baş polis memurları ve Kıdemli Baş polis memurları arasında yapılacak olan yazılı ve sözlü sınavdan başarılı olanlar meslek içi öğrenci alımını oluştururken, 1/1/2020 tarihine kadar KPSS'den belirlenen taban puanını almış lisans mezunları ise sivil öğrenci alımını oluşturmaktadır. Alımlarla ilgili esasları düzenleyen yönetmelikler İçişleri Bakanlığınca hazırlanacaktır.

Polis Teşkilatının ilk kademe amir ihtiyacının bir an önce karşılanması amacıyla 1/1/2020 tarihine kadar sivil öğrenci alımı yapılacak olsa da bu tarihten sonra Polis Teşkilatının amir ihtiyacı tamamen meslek içinden karşılanacaktır.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezinden mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına komiser yardımcısı rütbesiyle atanırlar.

PAEM, ayrıca Emniyet Teşkilatındaki emniyet amirliği rütbesinden emniyet müdürlüğü rütbesine terfi sınavlarını ve bu çerçevede yönetici eğitimlerini de yapmaktadır.

VF kat sağ