Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2 başörtülü genç kız otobüste taciz edildi

İstanbul'da başörtüye yapılan saldırının benzeri dün Denizli'de yaşandı. Şehir içi otobüse binen iki başörtülü üniversite öğrencisine hakaret ve tacizde bulunuldu. O görüntülere 24 ulaştı.
2 başörtülü genç kız otobüste taciz edildi
16 Şubat 2017 14:15:00
İstanbul'da başörtüye yapılan saldırının benzeri dün Denizli'de yaşandı. Şehir içi otobüse binen iki başörtülü üniversite öğrencisine hakaret ve tacizde bulunuldu. O görüntülere 24 ulaştı.
İstanbul'da minibüste yolculuk yaparken CHP üyesi bir kadın tarafından saldırıya uğrayan Fatma Dilara Aslıhan'dan sonra benzer bir olay da Denizli'de yaşandı. Denizliu203ade cafe işletmecisi bir kişi belediye otobüsünde yolculuk yapmak için binen iki başörtülü genç kız ile önce evet-hayır tartışması yaptı ardından da tacizde bulundu. Murathan Solak isimli şahıs iki kadına taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

YARDIM İSTEDİLER

Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde üniversite öğrencileri H.D ile K.O, kent merkezinde kaldıkları eve gitmek için belediye otobüsüne bindiler. Ancak öğrenciler, kent kartları olmadığından dolayı diğer yolculardan para karşilığında yardım istediler. Bu arada, otobüste bulunan Murathan Solak isimli kişi, öğrencilere 'referandumda hayır' diyeceklerini ifade etmeleri karşılığında bilet vereceğini söylemesi üzerine tartışma çıktı.
ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Tartışma sırasında, Murathan Solak, genç kızlara,''Başınızı kulaklarınız kapansın diye mi kapattınız? Siyah türbanlı seni sevdim.. Bu başörtülüler hayır demez'' şeklinde tacizini sürdürdü. Hakaretlerin devam etmesi üzerine öğrenciler, otobüs şoföründen yardım isteyerek, en yakın karakola götürmesini talep ettiler.

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

Genç kızların şikayeti üzerine Denizli'de cafe işletmecisi olduğu belirlenen Murathan Solak, hakkındaki taciz iddaiları ile ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Solak, daha sonra sosyal medya hesabından verdiği ifade tutanağını paylaştı.

SERBEST BIRAKILDI

Otobüs şoförü, otobüsü Çınar Polis Merkezi önüne götürdü ve öğrencileri görevlilere teslim etti.
Önceki gün İstanbul'da, minibüste yolculuk yapan lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan CHP üyesi Almula Kursar'ın çirkin saldırısına uğramıştı. CHP'li kadın, Fatma Dilara'nın önce başörtüsünü başından almış ardından da tekme atmıştı.
İşte o video...