Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2413.02
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2020''de Yatırım Yapmadan Önce Bu Haberi Mutlaka Okuyun!

Param olsa nasıl yatırım yapardım? 2020 yılında geleceğim için yatırım yapmak istiyorum ama nasıl diye düşünenler yatırımcılara kulak vererek birikimlerini doğru şekilde değerlendirebilirler.
2020''de Yatırım Yapmadan Önce Bu Haberi Mutlaka Okuyun!
23 Ocak 2020 13:43:00
Param olsa nasıl yatırım yapardım? 2020 yılında geleceğim için yatırım yapmak istiyorum ama nasıl diye düşünenler yatırımcılara kulak vererek birikimlerini doğru şekilde değerlendirebilirler.

Finansal hedeflerini gerçekleştirmek isteyenler hisse almak, borsaya yatırım yapmak, gayrimenkul fırsatlarını değerlendirmek ve kariyerini planla gibi teklifler arasından kendileri için en uygun olanını seçebilirler.

2020 Yatırım Tavsiyeleri

Uzun vadeli yatırım tercihleri için ideal bir yıl olan 2020'de, konunun profesyonelleri ya da acemileri neler düşünüyor öğrenerek kendi adımlarınızı atmaya hazırlanabilirsiniz. 2019 yılının son çeyreğinde ciddi bir hamleyle yükselişe geçen borsa yatırımları, 2020 yılına damga vuracak kazanç alternatifleri arasında görülebilir. Kısa dönem getiri yerine uzun vadeli bir seçenek olarak karşılık gören borsa yatırımları, doğru bir planlamayla yüksek getiriler sağlayabilir.

  • Dolar maliyet ortalamasına ek olarak
  • Piyasadaki dalgalanmaları yakından takip etmek
  • Fiyatı artan hisse senetlerini satmak ve
  • Fiyatı düşenleri satın almak uzun vadede kar elde etmek isteyenler için sunulan standart bir teklif olarak görülebilir.

Borsa yatırımı yaparken profesyonel destek ve görüş almak isteyenler kurumsal firmalardan hizmet alabilirler.

Gayrimenkul Yatırımının Avantajları

2020 yılının gayrimenkul yatırımcısını memnun edeceği pek çok uzman tarafından dile getiriliyor. 2019 yılında çok ciddi bir düşüş yaşayan fiyatlar, yılsonuna doğru ivme kazansa da yükselişin kısa vadede sonu olmayacak gibi görünüyor. Küçük bütçelerle büyük fon havuzlara ortak olunarak risk dağıtılarak cazip bir yatırım kararı alınabilir.

Kariyerinize Odaklanın

Sadece 2020 yılına özel değil hayat boyunca kariyere odaklanmak ve kendinize yatırım yapmak en önemli seçenekler arasındaki yerini korur. Tamamen kişinin kontrolü dışında kalan ekonomik gelişmelerden yara almadan kurtulmak için en önemli yatırım modeli kişinin kendine yapacağı yatırımdır.

Bu aşamada kişinin kendine soracağı sorular arasında;

  • Kariyerimi nasıl geliştirebilirim?
  • Kendi işimi yönetmek için neler yapabilirim?
  • İşverenin gözünde vazgeçilmez olmak mümkün mü?

Her zaman geçerliliğini korur. İnternette yer alan ve size sadece bir tık uzakta olan eğitimler sayesinde kişisel becerilerinizi geliştirebilir, daha donanımlı bir hale gelerek vazgeçilmez olabilirsiniz.

Ek İş Alternatifleri

Ek iş alternatiflerini doğru değerlendirenler, 2020 yılını ekonomik takvim açısından kazanç rekorları kırarak tamamlayabilirler. Belirlenen hedefler ne olursa olsun ek iş potansiyeli hiç bilinmeyen yeteneklerin açığa çıkmasına yardımcıdır. Hobi ve tutkuların ticari değer kazandığı bu yılda, yüksek niteliğe sahip ürünlerin alıcısının çok fazla olacağı da unutulmamalıdır!

Borçlarınızı Azaltın

Yatırım işine tersinden baktığımız zaman borçları azaltmak da bir yatırım biçimi olarak görülebilir. Borçluyken veya borçlanarak yatırım yapmak yerine mevcut borçların azaltılmasına odaklanılarak en azından faiz getirisi elde edilebilir. Para kazanmak için önceliğin sağlıklı bir yaşamdan geçtiği göz önünde tutularak, önce fiziksel daha sonra da ruhsal sağlığınızı korumaya ve iyileştirmeye odaklanabilirsiniz.

Not: yazımızda herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Bilgilendirme metni içermektedir.