Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2431.69
BIST 100
10088.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

A Haber'e idam iması

FETÖ ile kol kola yürümeyi adet haline getiren Kılıçdaroğlu, A Haber'e idam imasında bulundu. Aynı Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü teröristlerin yayın organları içinse özgürlük diye çırpınıyordu.
A Haber'e idam iması
07 Aralık 2017 09:28:00
FETÖ ile kol kola yürümeyi adet haline getiren Kılıçdaroğlu, A Haber'e idam imasında bulundu. Aynı Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü teröristlerin yayın organları içinse özgürlük diye çırpınıyordu.

KORAY TAŞDEMİR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülerin dümen suyunda hareket etmesi artık kabak tadı vermeye başladı. Her fırsatta FETÖ'cülerin argümanları ile hükümete saldıran ve devletin bekasını hedef alan açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu gerçeği bir türlü göremiyor. Önceki günkü grup toplantısında A Haber'e saldıran Kılıçdaroğlu, idam imasında bulundu. FETÖ'cülerin medya organlarına el konulması sırasında basın özgürlüğü naraları atan Kılıçdaroğlu'nun A Haber söz konusu olunca basın özgürlüğünü de rafa kaldırdı.

Hep aynı terane

Kılıçdaroğlu grup toplantısında 2013 yılında FETÖ'nün ortaya çıkardığı sahte bir belge üzerinden yine cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. FETÖ'nün 2014'te kullandığı yalanları yeniden ısıtıp getirmek dışında bir şey yapamayan Kılıçdaroğlu, MİT'in elinde Rıza Sarraf'la ilgili bir belge olduğunu ve dönemin hükümetini uyardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, bu konunun 2015 yılında mahkemeye taşındığını ve MİT'in mahkemeye yolladığı yazılı belge ile yalanlandığı gerçeğini ise gizledi.

Örgüt medyasına özgürlük istiyordu

Terör örgütü oluğu Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinin 16 Haziran 2016'da verdiği kararın gerekçesinde, FETÖ/PDY'nin "silahlı terör örgütü" olduğunun kabul edilmesiyle tescillenen FETÖ'nün yanında durmaktan bir an olsun geri durmayan Kılıçdaroğlu, en büyük desteğini ise örgütün yayın organlarına el koyulması, kayyum atanması ve kapatılması sürecinde gösterdi. Örgütün medya organlarının kapılarında nöbet tutmaya başlayan CHP'liler, hükümeti suçlayan açıklamaları ile örgüt televizyonlarının gediklisi durumuna geldiler. CHP'liler söz konusu medya organların Türksat'tan çıkarılmasını antidemokratik bir uygulama olarak anayasa mahkemesine taşırken Kılıçdaroğlu, bu medya organlarının kapatılmasına tepki göstermiş ve "Niye kapatıyorsun kardeşim" diyerek FETÖ sözcülüğüne soyunmuştu.

A haber'e ise idam imasında bulundu

FETÖ'nün medyasına basın özgürlüğü isteyen örgütün medyasının kapısında sabahlayan vekillerine ses çıkarmayan Kılıçdaroğlu A Haber söz konusu olunca bütün özgürlükleri de rafa kaldırdı. A Haber'i açıkça tehdit eden Kılıçdaroğlu, "Boyunlarına ipi geçireceğiz" diyerek tahammülsüzlüğünü bir kez daha gösterdi. Kılıçdaorğlu'nun bu sözleri basın özgürlüğü karnesi zayıf olan CHP'nin geçmişini akıllara getirtdi. CHP'li Gürsel Tekin de 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce 8-9 Haziran'da bazı gazetelere el koyacaklarını açıkça söylemişti.