Dolar (USD)
32.17
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2467.67
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'ye rest! Ya düzelecek ya bozulacak

PKK'nın en büyük destekçisi ABD'nin Dışişleri Bakanı'nın ziyareti öncesi Türkiye'den net mesaj: ABD aklını başına toplasın. Kritik noktadaki ilişkilerimiz ya düzelecek ya da tamamen bozulacak
ABD'ye rest! Ya düzelecek ya bozulacak
13 Şubat 2018 10:23:00
PKK'nın en büyük destekçisi ABD'nin Dışişleri Bakanı'nın ziyareti öncesi Türkiye'den net mesaj: ABD aklını başına toplasın. Kritik noktadaki ilişkilerimiz ya düzelecek ya da tamamen bozulacak

Türkiye ve Afrika Birliği'nin düzenlediği, Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı İstanbul'da başladı. Konferansın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Thomas Kwesi Quartey ve Ruanda Dışişleri, İş Birliği ve Doğu Afrika Topluluğundan sorumlu Devlet Bakanı Olivier Nduhungirehe, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ne yaparlarsa boş

ABD ile bozulan ilişkiler hakkında bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Münbiç'te verdiği sözleri yerine getirmediğini bildirdi. ABD güçlerinin DEAŞ'lılara dokunmadığını belirten Çavuşoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, arkalarında kim olursa olsun boş. Afrin operasyonumuz emin adımlarla havadan ve karadan ilerliyor" diye konuştu.

ABD'ye güvenmiyoruz

Bakan Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete, sorunların masaya yatırılacağını vurguladı. "Kaybolan güvenin nedeni de ABD'dir" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Çünkü Türkiye hiçbir müttefikine, dostuna ve hiçbir ülkeye yanlış yapmaz, yapmamıştır, yapmaz. Ama müttefikimiz ABD'den çok ciddi hatalar, yanlışlar gördük, FETÖ konusunda, YPG ve başka konularda. Sözünü tutmayan bir ülke ne kadar güvenilir olur? Artık somut adımlar istiyoruz. Tillerson'ın bu ziyaretinde de bunları değerlendireceğiz çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Bunun başka bir seçeneği yoktur. Bunları da samimi bir şekilde konuşacağız."

FETÖ'ye karşı uyardı

Afrika ülkeleri temsilcisini FETÖ'ye karşı uyaran Çavuşoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinerek, FETÖ'nün, dernek, örgüt ve iş adamları aracılığıyla dünyanın dört bir köşesinde yuvalanmış bir terör örgütü olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu, FETÖ'nün, devlet kurumlarına sızarak ülkeleri kontrol etmeye çalıştığını vurgulayarak "Maalesef değişik kıtalarda şimdiden bazı ülkelerin kontrolünü de tamamen ele geçirmiş durumdalar" bilgisini paylaştı.

Uyanık olmalıyız

Çavuşoğlu, "Bu teröristlere karşı herkesin uyanık olması gerekiyor. FETÖ asla ve asla Türkiye'yi temsil etmiyor. Derneklerinin adının başında Türk ismini kullandıkları için Türkiye'yi temsil ettiklerini sakın düşünmeyin. Onlar sadece Türk bayrağı ve Türk ismini amaçlarına ulaşabilmek için suistimal ediyorlar" açıklamalarında bulundu.