Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2430.22
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti yol haritasını çizdi!

AK Parti’nin 23 Haziran seçim stratejisi belli oldu. 1994 İstanbul seçimlerindeki model uygulanacak. Büyük mitingler yerine kapı kapı gezilerek, seçmene dokunulacak.
AK Parti yol haritasını çizdi!
17 May 2019 09:26:00
AK Parti’nin 23 Haziran seçim stratejisi belli oldu. 1994 İstanbul seçimlerindeki model uygulanacak. Büyük mitingler yerine kapı kapı gezilerek, seçmene dokunulacak.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, AK Parti’nin 23 Haziran’da İstanbul’da uygulayacağı seçim modelini Milat’a açıkladı. Antalya ve Ankara’da CHP’nin kazandığını ve milletin tercihine saygı duyduklarını dile getiren Zenbilci, İstanbul’da ise durumun farklı olduğunu söyledi. CHP kazandı diye itiraz etmediklerini belirten Zenbilci, “Biz hukuksuzluğa itiraz ettik. Milletin emanet ettiği oyun çarçur edilmesine hukuki çerçevede itiraz ettik. Hile ve hurdaya geçit vermedik” ifadelerini kullandı.

Ev ev gezilecek

İstanbul’da nasıl bir strateji izleyeceklerini anlatan Zenbilci, “Projelerimizi vatandaşa bire bir, yüz yüze anlatacağız. 1994 yılında İstanbul seçimlerinin kahramanları o gün ev ev gezen teşkilat mensuplarımızdı. Biz şimdi aynı modeli uyguluyoruz. Büyük mitinglerden ziyade insanlarımıza dokunarak, onlarla yüz yüze konuşarak kendimizi anlatıyoruz. İyi netice alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Özür dilemesini biliriz

AK Parti’nin de eksikleri olduğunu belirten Zenbilci, bunların giderilmesi için muhasebe yaptıklarını dile getirdi. Seçmenin taleplerini dinleyeceklerini ifade eden Zenbilci, “Milletimizden özür dilememiz gereken noktalar varsa özür de dileyeceğiz. İstanbulluları daha çok mutlu etmek için gayret göstereceğiz. Mesela İstanbul’un en temel sorunu trafik. Bizim adayımız kim, efsane Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Bu alanda yetişmiş en iyi adam. Bu konuda CHP’nin adayı onun eline su dökemez” diye konuştu.