Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2442.31
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Allah size lanet etsin!

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerde halka her türlü baskıyı yapan terör örgütü PKK, Dargeçit'te katlettiği Kılıç ailesinin yaşadığı evi kendilerine üs olarak vermesini istedi. Evlerini PKK'ya anahtar teslim vermeyen aileyi ağır silahlarla tarayarak katletti.
Allah size lanet etsin!
11 Ocak 2016 01:00:00
Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerde halka her türlü baskıyı yapan terör örgütü PKK, Dargeçit'te katlettiği Kılıç ailesinin yaşadığı evi kendilerine üs olarak vermesini istedi. Evlerini PKK'ya anahtar teslim vermeyen aileyi ağır silahlarla tarayarak katletti.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Başbağlar katliamına benziyor

PKK Kılıç ailesinin 68 yaşındaki reisi Necim Kılıç'a "Anahtarlarınızı teslim edin ve çekin gidin" dedi. PKK'nın evlerinin güvenlik güçleri ile çatışmalarda kullanılmak için istemesine karşı çıkan aile evlerini PKK'ya vermek istemedi. PKK'ya yakın bir yaşam ve inanç tarzı olmayan aileye karşı eylem kararı alan teröristler büyük bir vahşet işlediler. Yaşanan vahşette şahit olanlar, "Yaşananlar Başbağlar katliamına çok benziyor. Kılıç ailesi dindar ve vatansever bir aile olduğu için de PKK'lılar bu denli vahşi davrandılar. Lanet olsun PKK'ya" şeklinde konuştular.

Baba, anne ve kızları öldürüldü

Teröristler ilk önce evinin önündeki lavaboda abdest alan 68 yaşındaki baba Necim Kılıç'ı vurdular. Babası ile teröristler arasında yaşanan sözlü diyaloglar üzerine evden dışarı çıkan ailenin ortanca kızı Sebahat kılıç (34) babasının yanına gelir gelmez alından ve başından vurularak öldürüldü. (Sebahat Kılıç hastaneye kaldırmak isteyen komşuları Sebahat'ın başı parçalandığı için bir eteğe sardıklarını anlattılar) Baba ve kızı öldüren teröristler daha sonra evde bulunan anne ve diğer iki kız kardeşin hedefte olacağı şekilde Kılıç ailesinin yaşadığı evi yaylım ateşinde tuttular. Anne Fatma Kılıç ve ailenin en büyük kızı Selamet Kılıç ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Evleri teröristlerce taranan Kılıç ailesinin küçük kızı Z. K. ise annesinin uyarısıyla evin arkasına saklanarak bu vahşetten yara almadan kurtuldu. Anne Fatma Kılıç kaldırıldığı hastanede 10 gün sonra öldü. Hastanede tedavi altında bulunan ailenin en büyük kızı Selamet Kılıç'ın durumu ise hala ciddiyetini koruyor. Şuan evin en küçüğü ve yaşanan vahşetten yara almadan kurtulan ailenin tek ferdi olan Z. K. ise büyük bir travma yaşıyor.

Cizre'den ambulans ile kaçıyorlar

Yoğun çatışma ve patlamaların yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti. Hayatın her alanda aksadığı Cizre'de çatışmaların yoğun yaşandığı Nur, Sur ve Cudi mahallelerinde halk bodrumlarda yaşıyor. Gece vakti hiçbir ışık belirtisinin olmadığı bu mahallelerde kurşun ve patlama izleri aydınlatıyor. Gelen ambulanslara binerek mahalleden ayrılan vatandaşlar ya akrabalarının evinde ya da camilerde kalıyor. Yapılan 'iç göç' daha çok Dicle Mahallesi'ne olurken, bazı evlerde üçer aile kalıyor.