Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2438.90
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Atatürkçü Eda Ece Disney karşısında sessiz!

Oyuncu Eda Ece deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları oy tercihleri nedeniyle hedef almıştı. Tepkiler çığ gibi büyüyünce milletçi ve Atatürkçü kesilen Eda Ece, Disney Plus'un 'Atatürk' kararıyla ilgili tek bir tweet bile atamadı.
Atatürkçü Eda Ece Disney karşısında sessiz!
02 Ağustos 2023 14:00:00
Oyuncu Eda Ece deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları oy tercihleri nedeniyle hedef almıştı. Tepkiler çığ gibi büyüyünce milletçi ve Atatürkçü kesilen Eda Ece, Disney Plus'un 'Atatürk' kararıyla ilgili tek bir tweet bile atamadı.

Haber: Z. Genç

Oyuncu Eda Ece, katıldığı bir ödül töreninde depremzedeleri hedef alan sözleriyle büyük tepki çekmişti. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların oy tercihlerine alaycı bir dille atıf yapan Ece skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Asrın en büyük depreminde annesini, babasını, eşini, evladını, yuvasını ve şehrini kaybeden depremzedelere seçimlerdeki tercihlerinden dolayı kin kusan Eda Ece, toplum tarafından tepki görünce Atatürk'ün arkasına saklanmıştı.

Salon kahkahalar attı

ELLE Style Awards 2023 x M.A.C" isimli ödül töreninde konuşan Eda Ece, “Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse” deyip kahkahalar attı.

Uzunalioğlu’nun skandal sözlerine salonda bulunanlar da kahkaha ve alkışla destek verdi.

Tepkiler çığ gibi büyümüştü

Yardımlaşma adabını ayaklar altına alan, deprem bölgesine sadece kendilerinin yardım yaptığını zanneden karanlık zihniyetin dışavurumu olarak yorumlanan rezil tutumu ödül töreninde alayvari sözler ve kahkahalarla sürdüren Eda Ece büyük tepki topladı.

Hakkında birçok suç duyurusunda bulunuldu.

Atatürk'ün arkasına saklandı

Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine olayın yaşandığı günün akşam saatlerinde peş peşe iki açıklama yaptı.

Oyuncu Eda Ece, skandalının üzerine adeta tüy dikti. Ece, ilk açıklamasında mizah yaptığını iddia ederek konuyu “Atatürk”e bağladı.

Ece, “Linççi tayfa sandık şakama da bozulmuş. Ben kendim, özgür bir birey olarak kendi özgürlüğümü savunup başkasının özgürlüğünü savunmayacak zekada biri değilim. İsteyen bardağa oy verir, isteyen tuzluğa oy verir, isteyen Ahmet’e verir, isteyen Mehmet’e verir. Buna ben bir şey diyemem. Özgürlük sadece bana değil, özgürlük herkese. İsteyen istediğine oy verir. Ben orada baştan sona mizahi bir dille ele aldım. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ni ne kadar çok sevdiğimi saydığımı, ne kadar ülkeme yararlı bir şekilde tavır almaya çalıştığımı zaten beni tanıyan herkes biliyor.” dedi.

maxresdefault_cbf77e7c35a9bed6974d110c7fbe2e41.jpg

Eda Ece sessiz kaldı

Yerli içeriklerini kaldırma kararı alan Disney Plus, daha önce yayınlayacağını duyurduğu Aras Bulut İynemli'nin başrolünü oynadığı Atatürk dizisini iptal etti.

Hemen her olaya sosyal medya hesaplarından tepki gösteren sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus'a karşı ses çıkarmadı.

Geçtiğimiz yıl Disney Plus tanıtım filminde yer alan Eda Ece, yaşadığı linç karşısında Atatürk'e sığınırken, sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili tek bir tweet bile atmadı.

thumbmaker-4_2142921b386d3a35574f2f923430f7d7.jpg