Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Babacan PYD/YPG'ye terör örgütü diyemedi!

03 May 2023 12:28:41
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Oğuzhan Uğur'un hazırladığı Mevzular Açık Mikrofon programında bir vatandaşın terörle mücadele sorusunda zor anlar yaşadı. Vatandaşın "Terör devletine müsade edecek misiniz?" sorusuna cevap verirken PYD/YPG/SDG'yi terör örgütü olarak nitelendirmedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Oğuzhan Uğur'un Youtube Kanalı Babala TV'deki Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Karşıt görüşlü vatandaşların sorular sorduğu programda bir vatandaş Ali Babacan'a terörle mücadele konusundaki görüşlerini sordu. Babacan "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine müsade edecek misiniz?" sorusuna verdiği cevapta lafı dolandırdı. Vatandaşın PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu vurgulaması üzerine Babacan skandal bir yanıt verdi.

"PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa bir terör örgütü değil"

"Terörü bir kenara ayırmamız lazım. Terör herkesin mücadele etmesi gereken bir konu. PKK bir terör örgütüdür. ABD de Avrupa da bunu bu şekilde tanımlamış durumda PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil. Kök olarak aynımı? Olabilir... Aynı yere çıkıyor olabilir. Ama terörizmin bir tanımı var. Bu sadece bizim özel tanımımız değil uluslarası bir tanımı var. Bir terör örgütüyse sonuna kadar mücadele ederiz. Terörle mücadele etmek sadece silahla olmuyor." diyerek sözlerine devam etti.

"Yeni bir Suriye'de ortaya çıkacak. Suriye'de farklı olan halklar var. Yeni bir Suriye nasıl olacak? Bunu konuşabilmemiz için Suriye ile aramızı düzeltmemiz gerekiyor. Sadece Şam ile değil Suriye'deki tüm ilgili taraflarla Türkiye'nin konuşması lazım. Yeni bir anayasa, yeni bir demokratik düzen." dedi.