Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.
Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama
31 Mart 2015 23:14:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Çağlayan Adliyesi'nde yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yapıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında, şehit olan Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
"20.24'te bir avukatın içeriyle görüştüğü esnada silah sesleri üzerine güvenlik güçleri olaya müdahil oldu. Yoğun çabalara rağmen savcımız kurtarılamadı. Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum.
"ŞU AN OMUZ OMUZA VERME VAKTİDİR"
Bu anlar toplumların sınavdan geçtiği anlardır. Biz bu saldırıyı sadece Sayın Kiraz'a değil Türk yargısına, Türk demokrasisine ve Türk halkına yapılmış olarak görüyoruz. Buna karşı toplumumuzu bütün toplum kesimimizi sükunete ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Farklı siyasi görüş içinde olabiliriz bunları medeni olarak tartışırız. Ama şu anda kahraman bir Savcımızın şehit düştüğü bu saldırıda omuz omuza verme vaktidir. Bütün vatandaşlarımızı yargı mensuplarımızı ve bu anlamda bütün toplum kesimlerimize medyamızda teröre karşı mücadelede en etkin dayanışmayı göstermelerini rica ediyorum.
TERÖRE KARŞI MÜCADELE
Savcımızı kurtarmak için büyük çaba sarfeden sonra da operasyonu yapan emniyetimize ve görevlilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yoğun bir çalışma yapıldı, yayın yasağı uygulandı. Bu bütün dünyada uygulanan bir yöntemdir. Teröristlerin yaptığı propagandalara alet olmamak için alınan bir tedbirdi. Bu yasağağ uyan medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ancak daha olayın ilk anlarında savcımızı kötü gösteren resimlerin süratle medyada, sosyal medyada yayınlanmış olması bizi bir kez daha üzüntüye sevk etmiştir. Özellikle böyle durumlarda sorumlu davranma ihtiyacı ile karşı karşıya bırakmıştır. Yine aynı şekilde önümüzdeki dönem kritik bir süreçtir, dönemdir. Seçim kampanyaları başlayacak. Türkiye yoğun bir siyasi kampanya başlayacak. Bu tür saldırılarla karşı karşıya kalmamız halinde bütün siyasi partilerin herkesin ortak bir cephede teröre karşı mücadelede olması ahlaki ve demokratik bir sorumluluktur.
SİLAHIN İÇERİYE SOKULMASI
Olayın seyri bakımından bütünüyle araştırılacak, ne tür tedbirler gerekiyorsa bundan sonrası için bunun da atılması talimatını verdik. İlk tespitlere göre silahın içeri bir avukat giysisi içerisinde sokulmuş olması, şimdiye kadar çok itina gösterdiğimiz bu tür avukatlarımıza gösterdiğimiz yakınlığın ve özgürlük alanının istismar alanının engellenmesi için ne tür adımlar atılması konusunu da hep birlikte ele almamız gerektiği bir husus olarak bakıyoruz. Bu günler büyük ülkeler toplumlar için sınav günleridir. Terör bir insanlık suçudur ve büyük beladır. Devletimiz, ülkemiz terör belasından son 30 yılda bir çok kez büyük kayıplar vererek çıkmıştır ancak her zaman teröre karşı mücadele azmini kaybetmimiştir. Önümüzdeki günlerde de bu dayanışmayı en iyi şekilde gösterceğimizden kimsenin şüphesi ve tereddütü olmasın. Tekrar çok değerli savcımız Kiraz'a rahmet, eşine, yargı mensuplarımıza taziyelerimi sunuyorum. Allah tekrar böyle günler göstermesin.
KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ
Kılıçdaroğlu'nun twitleri uygun olmamıştır. Kılıçdaroğlu'nun attığı twitler provokatif bir ortamın doğmasına sebebiyet vermiştir. Bir savcımız teröristler tarafından rehin alınıyor, Kılıçdaroğlu hükümeti hedef almak için bu olayı kullanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünyadaki değişik örneklerden ders alınması lazım. Böyle durumlarda hükümet, iktidar, muhalefet unutulur, oradaki insan canını kurtarmak için destek olunur. Kılıçdaroğlu neredeyse eylemcileri haklı çıkartıp, hükümeti suçlayacak yayınlar içine girdiler. Bazı medya organlarımızın bu tutumu hem bizleri üzmüştür.