Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2435.89
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan: Uçak gemisinin bir üst segmenti geliyor

Adana İstasyon Meydanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi için bir müjde daha vererek "uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız" dedi.
Başkan Erdoğan: Uçak gemisinin bir üst segmenti geliyor
25 Şubat 2024 17:37:18
Adana İstasyon Meydanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi için bir müjde daha vererek "uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız" dedi.

Adana İstasyon Meydanı’nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli teknolojide çağ atlatacak yeni projelerin müjdesini verdi.

5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Özellikle savunma sanayiine ağırlık verdik. Böyle gelmiş, böyle gider diyenlerden olmadık. Kolay değil, zor olanı seçtik. Tabanca, tüfek dahil, güvenlik güçlerimizin kullandıkları silahları kendimiz üretmeye başladık. İHA’lar gibi yeni gelişen teknolojilere büyük yatırımlar yaptık. Bu alanda çalışan firmalarımızı teşvik ettik. İşte bugün 2005, 2010’larda toprağa diktiğimiz fidanların meyvelerini topluyoruz. Türkiye savunma sanayii alanında adeta bir destan yazıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu’yu geçen sene hizmete aldık. Milli denizaltımızı inşa etme aşamasındayız. İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk üç ülkeden biriyiz. Geçtiğimiz günlerde gurur hanemeze bir halka daha ekledik. KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylece, beşinci nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk.”

Uçak gemisinin bir üst segmenti geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tabii bunlar sadece birer başlangıç. Önümüzdeki yıllarda çok daha fazlasını, daha gelişmişini yapacağız. Eminim sizler de takip ediyorsunuz. Şimdi uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız. Ve şu anda deniz kuvvetlerimiz çalışmayı yürütüyor.

İçimizdeki müzmin muhalifler anlamasa da Türkiye’nin nasıl büyük işlere imza attığını dostlarımız ve hasımlarımız çok iyi biliyor. Muhalefetin bize sürekli örnek gösterdiği ülkelerde KAAN ve Türkiye’nin savunma sanayi hamleleri konuşuluyor. Öyle garip bir durumla karşı karşıyayız ki; bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN’a bakınca kalorifer peteği veya süpürge sapı görüyor."