Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Beşiktaş, Tirana hazırlıklarına devam etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, 3 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Arnavutluk ekibi Tirana ile yapacağı rövanş maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Beşiktaş, Tirana hazırlıklarına devam etti
30 Temmuz 2023 13:40:08
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, 3 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Arnavutluk ekibi Tirana ile yapacağı rövanş maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Beşiktaş Kulübü, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın, ısınma ve esneme çalışmalarıyla başladığını açıkladı. Antrenman, kuvvet, koordinasyon ve dayanıklılık çalışmalarıyla sona erdi.

Beşiktaş, Tirana müsabakasının hazırlıklarına akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla devam edecek.

İlk maç 3-1 bitmişti

Beşiktaş, yeni sezonun ilk resmi maçında UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk müsabakasında Arnavutluk ekibi Tirana'yı 3-1 mağlup etti.

Onur Bulut ve Jackson Muleka'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Beşiktaş, 83. dakikada Kaina'nın golüne engel olamadı. Karşılaşmadaki son golü ise Beşiktaş altyapısından yetişen ve geçen sezondan itibaren zaman zaman A takımda forma şansı bulan Semih Kılıçsoy kaydetti. Genç oyuncu, 90+4. dakikada ceza sahası sağ çaprazından sert bir şutla profesyonel kariyerindeki ilk golünü attı.

Onur Bulut, Rachid Ghezzal'ın yokluğunda sahaya çıkarak takımının ilk golünü atarken aynı zamanda Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki 300. golüne imza atan futbolcu oldu.

Beşiktaşlı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yönelik tepkilerini Tirana maçında da gösterdiler.

Geçen sezon beklentilerin altında kalan performansı nedeniyle eleştirilen Jackson Muleka, hazırlık maçlarında gösterdiği başarılı performansı İstanbul'a taşıyarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Beşiktaş'ın yeni transferleri Jean Onana ve Demir Ege Tıknaz, Tirana maçında sahaya çıktılar ve Onana, Beşiktaş formasıyla ilk kez resmi bir maça çıkmış oldu. Demir Ege Tıknaz ise altyapıdan yetişen bir oyuncu olarak profesyonel kariyerindeki ilk maçına çıktı.

be_870dc3eb7ae49f775915281a99627700.jpg

UEFA Avrupa Konferans Ligi

UEFA Avrupa Konferans Ligi, Avrupa futbolunun üçüncü kulüpler seviyesindeki bir organizasyonudur. UEFA tarafından 2021-2022 sezonunda oluşturulmuş olan bu turnuva, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin altında yer almaktadır.

Avrupa Konferans Ligi, üye ülkelerin liglerindeki performanslarına göre belirlenen takımların mücadele ettiği bir organizasyondur. Bu turnuvada, futbol kulüpleri, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılamamış veya bu turnuvalardan elenmiş olan takımlar yer alır.

UEFA Avrupa Konferans Ligi, grup aşaması, eleme turları ve son olarak da final maçından oluşur. Kulüpler, turnuva boyunca Avrupa'nın farklı bölgelerinden takımlarla karşılaşır ve bu şekilde uluslararası futbol tecrübesi kazanırlar.

Bu yeni organizasyon, Avrupa futbolunun daha fazla kulübe katılımını sağlamak ve farklı ülkelerin takımlarına daha fazla şampiyonluk şansı sunmak amacıyla başlatılmıştır. UEFA Avrupa Konferans Ligi, futbolseverlere daha fazla heyecan ve rekabet sunmak için düzenlenen önemli bir turnuvadır.