Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2377.72
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir modern hukuk faciası daha

Tekirdağ’da çocukları olmayan Şenol- Serap Yıldıran çifti, 3 aylıkken evlat edindikleri ve 3 yaşına kadar büyüttükleri çocuğun kendilerinden  alınıp biyolojik annesine verilmesi ile yıkıldı.
Bir modern hukuk faciası daha
18 Ocak 2019 08:41:00
Tekirdağ’da çocukları olmayan Şenol- Serap Yıldıran çifti, 3 aylıkken evlat edindikleri ve 3 yaşına kadar büyüttükleri çocuğun kendilerinden  alınıp biyolojik annesine verilmesi ile yıkıldı.

KORAY TAŞDEMİR

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çocukları olmayan Şenol ve Serap Yıldıran çifti, 15 yıl boyunca çocuk hasretiyle yaşadı. Tür bebek dâhil her türlü tedavi yöntemini denemelerine rağmen çocukları olmadı. Yıldıran çifti bunun üzerine evlat edinmeye karar verdi. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvuran Yıldıran çifti yıllardır hasretini çektikleri çocuk hasretini dindirmek istedi. Yıldıran çiftçi, henüz iki günlükken terk edilen minik bebeği evlat edinerek 3 yaşına getirdi.

Bu yanlıştan geri dönülmeli

Ancak yıllar sonra biyolojik anne çocuğun peşine düşerek terk ettiği çocuğunu geri almak için kendi rızası ile yazıp imzaladığı tutanağa itiraz etti. Biyolojik annenin başvurularını dikkate alan yetkili merciler, ise çocuğun Yıldıran çiftinden alıp biyolojik anneye verdi. 3 yıl boyunca sevgi ile büyüttükleri yavrularından ayrılan Yıldıran çifti ise “ Bir çocuğu doğuran mı büyüten mi annedir” diye soruyor. Bir an evvel yavrularına kavuşmak isteyen çift yapılan yanlıştan dönülmesini istiyor.

Biyolojik anne yıllar sonra hatırladı!

16 Eylül 2015 tarihinde Çerkezköy’de dünyaya gelen ve evlatlık verilmek üzere daha hastanedeyken Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilen bebek, Evlat Edinme Öncesi Geçici Bakım Sözleşmesi ile 9 Aralık 2015 tarihinde kuruma müracaat eden aileye verildi. Bu tarihten yaklaşık 1 yıl sonra 12 Aralık 2016’da kurumun yazılı bildirimi üzerine aile 13 Aralık 2016 tarihinde Çorlu 2. Aile Mahkemesi’ne evlat edinme davası açtı. Bu davadan bir yıl sonra çocuğun biyolojik annesi de eşiyle birlikte aynı mahkemeye müdahillik talebinde bulundu. Biyolojik anne ve babanın talebini kabul eden mahkeme, çocuğu 3 yıl boyunca bakıp büyüten Serap-Şenol Yıldıran çiftinin açtığı davayı ise reddetti. Bunun üzerine çift kararın bozulması için İstinaf’a başvurdu.

Gözyaşlarıyla ayrıldılar

Koruma kararının da kaldırılmasıyla henüz 3 aylıkken evlat edindikleri çocuk tam 3 yıl sonra 31 Aralık 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü ekiplerince alınarak mahkeme kararına istinaden biyolojik annesine teslim edildi. 3 yaşındaki çocuk, onu büyüten ailesinden alındığı sırada gözyaşlarına boğulurken, çocuğu 3 yıl boyunca bakıp büyüten Serap Yıldıran ise çocuğun biyolojik annesine teslim edilmesinin ardından geride kalan eşyalarını koklayarak gözyaşı döküyor.