Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2395.88
BIST 100
10249.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Birçok beklentiyi karşılayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bittiğinde Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olması beklenen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temelini attı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde halkın birçok beklentisini karşılayacak başlıklar bulunduğunu bildirdi.
Birçok beklentiyi karşılayacak
19 Eylül 2013 00:00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bittiğinde Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olması beklenen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temelini attı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde halkın birçok beklentisini karşılayacak başlıklar bulunduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2023'te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olmak derken, ekonomide olduğu kadar eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, temel hak ve özgürlüklerde büyük olmayı kastettiklerini ve reformları da bu anlayış doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Şu anda da bir demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Dün akşam çalışmamızı tamamladık, redaksiyon çalışmaları yapılıyor. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım" diyen Erdoğan, pakette halkın pek çok beklentisini giderecek başlıklar olduğunu bildirdi. Erdoğan, "Zira yola çıkarken de dediğimiz gibi her şey insan için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik" diye konuştu.

"İçerde olduğu kadar dışarda da barışı önemsiyoruz"

Bir ülkenin ilerlemesinin, kalkınmasının, kendi iç dinamikleri kadar dış şartlarla da yakından ilgili olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Her zaman ifade ettim, bugün burada bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içerde kendi halkını topluca katleden zalim rejimlerin, bununla yetinmeyip Türkiye'yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor buna da göz yummuyoruz."

"İlkeli tavrımızı sürdüreceğiz"

Türkiye'yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli ve hassas bir şekilde takip ettiklerini, soğukkanlı bir şekilde yapılması gerekenleri de yaptıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi, Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz onların da cevabını veriyoruz, veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz her zaman ilkelerle hareket ettik, adaleti göz ettik, hakkı göz ettik. Biz güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edecek aynı ilkeli tavrımızı sürdüreceğiz. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye'nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp, test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında, hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben her şeyden önce bu huzurun, barışın, refahın başkentinde, huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara bir şey hatırlatmak istiyorum. Bakın yaptıklarınız sadece halkıma değil sadece esnafıma değil biliniz ki aynı zamanda kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Hangi düşüncede olursanız olun saygı duyarız ancak saygı duymak karşı düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz, farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz, hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın, tüccarımın işyerlerini yakıp, yıkıp, oraları dökerseniz, burada da güvenlik güçlerimiz sizlere hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır."

Birliği, beraberliği, dirliği bozmaya kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım" dedi.

Temeli atılan sağlık kampüsünün hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, hayalin gerçek olduğunu, projeyi her aşamasında takip edeceğini kaydetti.