Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan: İsrail'e baskının dozunu sürekli arttırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de ateşkes için İsrail'e karşı atılan adımlara değinerek, Gazze'ye en fazla yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu ve İsrail'i ateşkese hem ticari hem de diplomasi anlamında zorladıklarını söyledi.
Başkan Erdoğan: İsrail'e baskının dozunu sürekli arttırıyoruz
06 May 2024 14:41:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de ateşkes için İsrail'e karşı atılan adımlara değinerek, Gazze'ye en fazla yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu ve İsrail'i ateşkese hem ticari hem de diplomasi anlamında zorladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları;

Kıymetli misafirler, vakıflarımızın değerli temsilcileri, hanım efendiler beyefendiler sizleri hürmetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz. Sizleri misafir etmekten bahtiyarlık duyuyorum. Bu yılki vakıf haftamızı 201 vakıf eserinin toplu açılışı ile idrak ediyoruz. vakıf kültür varlıklarımız ülkemize hayırlı olsun.

Dünya üzerinde nerede atalarımıza ait eser varsa oraya ulaşıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz.

Bizden önce 96-202 yılları arasında 56 eser restore edilirken vakıflar genel müdürlüğümüzün nasıl bir başarıya imza attığı görülecek. Dünya üzerinde nerede bize ait miras varsa oraya ulaşıp çıkarıyoruz. 21 yılda gönül coğrafyamızdaki 5500 eseri yeniden ayağa kaldırdık.

Türkiye dünyada Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke

8. iyilik gemimizi Gazze'ye gönderdik. Bugüne kadar 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye, dünyada Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke konumuna ulaştı.

İsrail yönetimi iyice canileşiyor. İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. İsrail ile ihracat ve ithalatı tamamen durdurduk. İsrail'in soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. Çocukları öldürenler hukuk önünde hesap verecek. 35 bin kardeşimizin hayatına kastedenlerin hukuk önünde hesap vermesi için tüm imkanlarımızı kullanacağız. Filistin halkının en zor günlerinde yardımına koşan milletimiz insanlığında vicdanı oldu. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese veya görse de çarpıtsa da Türkiye Gazze sınavını en başarılı veren ülkedir. Bunda gönüllü kuruluş ve vakıflarımızın büyük payı var. Mazlumlara destek olan herkesi tebrik ediyorum.

'İnsana hizmet İslam medeniyetinin özünü oluşturur'

Bir şehri imar etmek gönülleri de fethetmektir. Vakıflarımız şehirlerimizin imarı yanı sıra fethettiğimiz şehirlerdeki halkın gönlünü kazanmamızda en önemli kurumlardır. Atalarımız vakıf kurarak birbiri ile yarışmış kimseyi çaresiz bırakmamıştır. İhtiyaç sahiplerine yardımı esirgemeyen vakıflarımız milletimizin huzur ve güveninin teminatı olmuştur.

İnsana hizmet İslam medeniyetinin özünü oluşturur. Vakıflarımız şanlı tarihimizde göç eden leylekler için, köprüler için, hatta ağaçlar için nice vakıflar görüyoruz. Vakıf faaliyeti öyle hassas yürütülmesi gereken iştir ki kişiye cennet kapılarını da açabilir cehenneme de sürükleyebilir.