Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çekilirlerse memnun oluruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkmasıyla ilgili, 'Çekilirlerse memnun oluruz' dedi.
Çekilirlerse memnun oluruz
25 Nisan 2013 00:00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkmasıyla ilgili, 'Çekilirlerse memnun oluruz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Kandil'in 25 Nisan'da yapacağı açıklamanın ardından PKK'nın sınır dışına çekilmeye başlayacağı yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine "Çekilirlerse memnun oluruz arkadaşlar. Kimse ülkede terörist istemez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Sizce çekilme gerçekleşir mi?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Onu bilemem, bu sorunun muhatabı Sayın Başbakan. Başbakan'a soracaksınız. Pazarlıkları yürüten O. Masanın bir tarafında Recep Tayyip Erdoğan var, diğer tarafında Öcalan var. Erdoğan'a sorulması gereken soruyu bana soruyorsunuz. Çekilecekler mi, çekilmeyecekler mi? Pazarlığın süreci nedir? Bu ayrıntıları Başbakan'a soracaksınız."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün kendileri için önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadeleyi de kavgayı da beraber verdik. Düğünlerimizi de beraber yaptık. Acılarımızı da beraber paylaştık. Van depremini düşündüğümüz zaman, tasada ve kıvançta bu ulusun nasıl beraber olduğunu gördük. Türkiye'nin bütün illerinden Van'a yardım gitti, hiç kimse Van'ı farklı bir bölge olarak görmedi. Bu ülke bizim ülkemiz, bizim insanlarımız. Bütün olaylara bu çerçevede bakmamız gerekir."