Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Chp, paralel ile kolkola

CHP'nin Kobani, IŞİD, Kürt sorunu başta olmak üzere son süreçte sergilediği politikalar hem tabanında hem de kamuoyunda tepkilere yol açmaya devam ediyor. Paralelciler ve illegal örgütleri savunmayı kendine ilke edinen CHP'ye tepkiler gittikçe büyüyor. Özellikle illegal yapıların tezlerini meclis kürsüsünden CHP'li siyasetçilerin dile getirmesi ise kamuoyunda paralel ile kol kola yorumlarına neden oldu.
Chp, paralel ile kolkola
19 Ekim 2014 11:32:00
CHP'nin Kobani, IŞİD, Kürt sorunu başta olmak üzere son süreçte sergilediği politikalar hem tabanında hem de kamuoyunda tepkilere yol açmaya devam ediyor. Paralelciler ve illegal örgütleri savunmayı kendine ilke edinen CHP'ye tepkiler gittikçe büyüyor. Özellikle illegal yapıların tezlerini meclis kürsüsünden CHP'li siyasetçilerin dile getirmesi ise kamuoyunda paralel ile kol kola yorumlarına neden oldu.

Ezgi Çelik ANKARA

CHP'nin Kobani, IŞİD, Kürt sorunu başta olmak üzere son süreçte sergilediği politikalar hem tabanında hem de kamuoyunda tepkilere yol açıyor. Paralelcilerin ve illegal yapıların Türkiye'yi terör ile bağlantılı gibi gösterme çabalarına CHP'den gelen destek oldukça manidar. Özellikle illegal yapıların tezlerini meclis kürsüsünden CHP'li siyasetçilerin dile getirmesi ise kamuoyunda paralel ile kol kola yorumlarına neden oldu. Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak Milat'a yaptıkları açıklamada CHP'nin paralel ve illegal örgütlerle bir çıkmazda olduğun altını çizdiler.

CHP'nin bu tür tutumlarını Milat'a değerlendiren Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Cumhuriyet Halk Partisi düşüşü sürecektir. Bundan böyle cumhuriyet halk partisinin toparlanması mümkün değildir. Türkiye'nin değerleri ve milletin değerleri ile çatışan bir parti olduğundan sandıkta her zaman yenilgiye mahku00fbmdur'' ifadelerinde bulundu.

Başarısızlıklarını ört bas etmeye çalışıyorlar

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Cumhuriyet halk partisi çok partili hayatı hala içine sindirebilmiş değildir. Cumhuriyet Halk Partisi son zamanlarda ifadeler vermeye başlamıştır. Önce tezkereye hayır demiştir. Ardından da bir hafta sonrasında Kobani ile sınırlandıralım demiştir. Bir yandan IŞİD ile mücadele edeceksiniz demiştir ve bu terör örgütünü hemen hemen Irak'ın bir kısmında Suriye'nin tamamında boy gösterecek ve siz sadece Kobane de göstermelik olarak IŞİD ile mücadele edeceksiniz. Bu Türkiye'de HDP seçmenine selam çakmaktır. Bu aynı zamanda Esed rejimini koruma çabasıdır. Bizim tezkeremiz ile ilgili konuşma yaptıklarında Cumhuriyet Halk Partililer şunu söylemişlerdi ' Bu tezkere İŞİD ile mücadele tezkeresi değil Esed ile mücadele tezkeresidir' ifadesini vermişlerdi. Bu nedenle bir yandan Esed'e destek verirken Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını, siyasi iradeyi zayıflatma noktasında maalesef HDP'nin yapmış olduğu bu illegal çağrıya o çağrı neticesinde de HDP'lilerin ya da provokatörlerin öncelikle PKK'lıların veya paralel yapının içerisinde bulunan bazı insanların buradaki acıtasyonlarından ve provokasyonlarından medet ummaya başlamıştır. Şimdi de seçim ittifakı içerisine girmeye başladılar. Yani 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlığını ve 30 Mart 2014 yerel yönetimlerdeki başarısızlığını ört bas etmeye çalışmaktadırlar. Diğer bir yandan HDP seçmenine ve paralel seçmene de selam vermek istemektedir' 'dedi.

Yenilgiye mahku00fbmdur

Özdağ, "Cumhuriyet Halk Partisinin düşüşü sürecektir. Bundan böyle Cumhuriyet Halk Partisinin toparlanması mümkün değildir. Türkiye'nin değerleri ve milletin değerleri ile çatışan bir partidir. Milletin değerleri ile çatışanlar hiçbir zaman Türkiye'de iktidar olamadılar. Milletin değerlerinden yana olan millet iradesine inananlar iktidar olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi hala mezhepsel siyaset yapmaktadır. Kaç tane valiniz var alevi? Kaç tane bürokratınız var alevi? gibi sorularla etnik siyaset yapanların karşısında da mezhepsel siyaset yapma gibi bir durum göstermektedir. Ben illegalden medet ummasını doğru bulmuyorum. Daha önce de 1 Mart tezkeresi geçmediği zaman o zaman ki yetkilileri şunu söylemişlerdi. 'Biz olsaydık tezkereyi geçirebilirdik' ifadelerini kullanmışlardı. Buda Amerika Birleşik Devletleri'ne selam çakmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi çok fazla iktidarlı bir parti değildir. Bu parti durumdan vazife çıkarmak isteyen bir partidir. Cumhuriyet Halk partisi sandıkta her zaman yenilgiye mahku00fbmdur. Çünkü milletle çatışmaktadır'' açıklamalarında bulundu.

CHP güvercin görünümlü şahin!

Gazeteci-Yazar AbdurrahmanDilipak CHP'nin muhalefetini 'yamalı bohça siyaseti' olarak ifade etti. Dilipak, "CHP her zaman yaptığı gibi muhalefetçilik yapıyor. İlkesizliğin daniskası olan şeyler. Hiç bir sabitesi yok. Derin devletin avukatlığını üslenmişti bir zamanlar, şimdi Paralelcilerin avukatı oldu. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı ile hareket ediyor. AK Partiye zarar verecek her şey CHP için muteber. CHP'ninki muhalefet değil, ya da muhalif olmak için muhalif. İktidar ne yaparsa ona muhalif olmak, gerçekçi ve sağlıklı bir muhalefet değil. Onun için CHP başarılı olamıyor, ciddiye alınmıyor. Güya laik, bir bakıyorsunuz mezhepçi olmuş. Güya demokrat, bir bakıyorsunuz militarist olmuş. "Güvercin görünümlü şahin". Elleri ayakları boş değil, tuttukları bir iş de yok. Yamalı bohça siyaseti. Yapılan şeyler, dostlar alışverişte görsün" kabilinden yapılan işler. IŞİD, PKK, BDP, Kürt meselesi, Aynel Ara konusunda da gerçekçi ve samimi bir duruşu yok. Gözyaşları, timsahın gözyaşlarına benziyor sanki. Hep dışarıda gaile çıkartarak dikkatleri başka yere çekmeye, içeride emrivakilerle zaman kazanmaya çalışıyor' şeklinde konuştu.