Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan umre yaptı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabe'yi ziyaret ederek umre yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan umre yaptı
17 Şubat 2017 09:19:00
Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabe'yi ziyaret ederek umre yaptı.

ALİ ADAKOĞLU / MEKKE

Medine'de Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaretinin ardından Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na özel uçak 'TUR' ile gelerek Umre için karayoluyla Mekke'ye geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gece saatlerinde Mescid-i Haram'ı ziyaret etti. Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaptı, daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da umre yaptı. Umre ziyaretini tamamlayan Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Körfez ülkelerindeki temaslarının tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum için düzenlenen programlara katılacak. Hafta sonu 5 farklı kente gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı'nın ilk durağının Kahramanmaraş olacağı öğrenilirken, Kahramanmaraş'ı, Malatya, Elazığ, Gaziantep ve Adıyaman takip edecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacak olan Erdoğan, bu ziyaretlerle seçmenlere seslenecek.