Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2394.05
BIST 100
10195.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trump ve Putin'den Erdoğan'a tebrik mesajları

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.
Trump ve Putin'den Erdoğan'a tebrik mesajları
28 May 2023 22:35:20
Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

Eski Başkan Donalt Trump, sosyal medyadan yaptığı kutlama mesajında önemli mesajlar verdi. 'Erdoğan'ın Türk halkını ne kadar çok sevdiğini ondan öğrendim' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

Trump’un mesajı şu şekilde oldu;

Bu büyük ve hak edilmiş zaferinden ötürü RT Erdoğanı kutluyorum. Kendisini iyi tanırım. Dostumdur. Ülkesini ve Türkiye’nin müthiş milletini ne kadar sevdiğini kendisinden öğrendim. (Erdoğan, ülkesini ve milletini) daha da yüksek bir öneme ve saygınlığa yükseltti.

Putin: Rus-Türk işbirliğine kişisel katkısı için minnettarım

Kremlin sayfasından yayınlanan tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Erdoğan, Değerli dostum, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı lütfen en içten tebriklerimi kabul edin. Bu seçimlerdeki zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri olarak özverili çalışmalarınızın doğal sonucu, devlet egemenliğini güçlendirme ve bağımsız bir dış politika izleme çabalarınıza Türk halkının verdiği desteğin açık bir kanıtıydı.

Dostane Rus-Türk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkınız için size minnettar olduğumuzu, aynı zamanda ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin inşası ve Türkiye'de doğalgaz merkezinin oluşturulması başta olmak üzere planlanan ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem veriyoruz.

Devlet lideri olarak böylesine sorumlu bir faaliyette size tüm kalbimle yeni başarılar, sağlık ve esenlik diliyorum. Saygılarımla, Vladimir Putin”