Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eyüpsultan ESTAM'la yenilenecek

Eyüpsultan'ın çehresini değiştirip ihya edecek olan ve 98 hektarlık alanda başlatılan Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) projesi gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Eyüpsultan ESTAM'la yenilenecek
08 May 2018 12:22:00
Eyüpsultan'ın çehresini değiştirip ihya edecek olan ve 98 hektarlık alanda başlatılan Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) projesi gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

560 yıllık tarihiyle İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden biri olan Eyüpsultan'da dev restorasyon projelerine başlandı. Ensari Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıda Eyüpsultan'daki projeler konuşuldu. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına ESTAM projesi tanıtıldı. Soruları yanıtlayan Başkan Remzi Aydın, proje tamamlandıktan sonra Eyüpsultan'ın tarihi dokusuna yeniden kavuşacağını söyledi. Başkan Remzi Aydın, Eyüpsultan meydanının Haliç ile yeniden bağlanacağının altını da çizerek projeyi 2023'te bitirmeye hedeflediklerini belirtti.

Çok kapsamlı bir ihya projesi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından 2014'te devreye alınan ESTAM projesinin planlama aşaması 3 yıl sürdü. Tarihi mirası ihya etmek için 500 milyon TL bütçe ayrılan projede, Eyüpsultan Tarihi Merkez içerisinde bulunan eşsiz eserlerin restorasyonundan, yolların yayalaştırılmasına, yeni otoparklardan, gezi rotalamalarına, metro ve raylı sistem hatlarına kadar çok kapsamlı bir ihya ve gelişim programını içeriyor. Projenin tüm unsurları tamamlandığında Meydan'ın Haliç'le bağlantısı yeniden kurulacak, karmaşa ve kaos son bulacak, şehrin sosyal ve kültürel gelişimi de kesintisiz devam edecek.

Haliç'le bağlantı yeniden kurulacak

Şehrin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunması beklenilen dönüşüm çalışmaları sona erdiğinde, meydanın Haliç'le bağlantısı yeniden kurulacak. Söz konusu projelerden bazıları şöyle; "Mezar Taşı Konservasyon ve Sergileme Alanı, Eyüp Sultan Müzesi Anı Evi, Haliç Deniz ulaşımı ve Eyüp Sultan İskelesi Geliştirme Projesi, Sekbanbaşı Ramazan Ağa Sıbyan Mektebi, Haliç Silueti Aydınlatma Projesi, Eyüp Oyuncakları Çocuk Parkı ve Kukla Tiyatrosu, Tarihi Çeşmeler Projesi, Çömlekçiler Hamamı Projesi ve Restorasyonu, Arpacı Hayrettin Camii Projesi ve Restorasyonu, Piyerloti İdris-i Bitlisi Tepesi Otopark Projesi, Zeynep Hatun Camii Projesi ve Restorasyonu"