Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2398.26
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fransa'da göstericiler sıfır araçları ateşe verdi

02 Temmuz 2023 22:35:28
17 yaşındaki bir sürücünün polis tarafından öldürülmesinin ardından Fransa'da meydana gelen olaylar, son 5 gündür şiddetin artarak devam ettiği bir tabloya dönüşüyor. Son olarak protestocular bir otoparktaki sıfır araçları ateşe verdi.

Fransa'da 5 gün önce başlayan kaos ve şiddet olayları, hızla artarak devam ediyor. Başkent Paris'in banliyösü Nanterre'de 17 yaşındaki Nael M. adlı bir sürücünün Fransız polisi tarafından öldürülmesiyle ülkede büyük bir tepki dalgası oluştu.

Öfke artmaya devam ediyor

Nael'in ölümüne tepki gösteren kalabalıklar, farklı kentlerde sokağa çıkarak polis ile çatışmalara girdi. Polis memuru açığa alınmasına ve tutuklanmasına rağmen, öfke dinmek bir yana artmaya devam ediyor.

10 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bu protestolar sırasında Paris başta olmak üzere Marsilya, Lyon, Strazburg, Nice gibi birçok kentte yağma ve kundaklama olayları yaşandı. Hükümet, durumu kontrol altına almak için 10 kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kaldı.

Otoparktaki sıfır araçları ateşe verdiler

Fransa'da yaşanan bu olaylar tüm dünyanın dikkatini çekerken, her geçen gün yeni olaylar meydana geliyor. Marsilya kentinde gerçekleşen olaylardan biri, protestocuların bir otoparktaki sıfır araçları ateşe vermesi oldu. Bu görüntüler ise kameralar tarafından kaydedildi.

Fransa'da yaşanan bu şiddet olayları ülke genelinde büyük bir endişe ve gerilim yaratmış durumda. Yetkililer, olayların kontrol altına alınması ve halkın güvenliğinin sağlanması için çaba göstermeye devam ediyor.