Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2448.11
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazze'ye Destek Yağmur Dinlemedi!

​İsrail Terör Örgütü'nün 7 ayı aşkın süredir Gazze'de uyguladığı soykırım girişimi devam ederken, bugün İstanbul Üsküdar'da Gazze'yi Unutma yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe 4 yaşındaki çocuklardan 70 yaşa kadar birçok kişi katılım sağladı.
Gazze'ye Destek Yağmur Dinlemedi!
28 Nisan 2024 22:38:43
​İsrail Terör Örgütü'nün 7 ayı aşkın süredir Gazze'de uyguladığı soykırım girişimi devam ederken, bugün İstanbul Üsküdar'da Gazze'yi Unutma yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe 4 yaşındaki çocuklardan 70 yaşa kadar birçok kişi katılım sağladı.

Münevver Kabaoğlu

Filistin'de 7 Ekim tarihinden beri süren soykırıma dünyanın birçok yerinden tepki geliyor. Bugün Fıstıkağacı metro istasyonu önünde toplanan halk Üsküdar meydanına kadar Gazze için yürüdü. Havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen destekçiler arasında 4 yaş ve altında olan çocukların da bulunması dikkat çekti. Filistin ve Türk bayrağı taşıyan grup tekbir getirdikten sonra "katil İsrail Filistin'den defol, Hamas'a selam, direnişe devam. Yaşasın küresel intifada" sloganları attı. Gencinden yaşlısına birçok kişinin destek verdiği Gazze'yi Unutma yürüyüşünde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın'ın yaptığı konuşma damga vurdu.

hamas_f8b3db18dce16415b8899e63ed7f8735.jpg

"Filistin'de 13 bin çocuk öldü neredesiniz?"

Üsküdar'da gerçekleşen Gazze'yi Unutma yürüyüşünde İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Dünyanın her tarafında gencinden yaşlısına, üniversitelisinden akademisyenine kadar vicdan sahibi insanlar meydanlarda harekete geçmiş ve Filistin için kıyama kalkmış vaziyette. Televizyonlarda izliyorsunuz hayatlarını eğitime adamış gençler üniversite ve meydanlarda suskun olanları protesto ediyorlar. Dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Kanayan yara, vicdanımızı sızlatan Gazze için buradayız. Hiçbir zaman da durmayacağız. 13 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Ukrayna'da 1 yıl içerisinde 500 küsür çocuk hayatını kaybetti, dünya ayağa kalktı. Filistinde 13 bin çocuk öldü neredesiniz?" Aydın konuşmasında; "Gemi gerekiyorsa Avrupa'da, gerekiyorsa buradan kalkacak ama dünyaya bu mücadeleyi göstereceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Müslümanlar, insanlar Filistin'i unuttuğumuzda kendimizi unuturuz, çocuğumuzu unuturuz ve en önemlisi de geleceğimizi unuturuz. Geleceğimizi unutmayacağız. Hepimiz teyakkuzda olacağız. Gerektiğinde hepimiz fert olarak, aile olarak, çocuğumuzla, mahallemizle meydanlara inip kardeşliğimizi, dayanışmamızı Filistin için Mescid-i Aksa için göstereceğiz." ifadelerine de yer verdi.

filistin_e437f74e3dd0f674de3fd2a329f64b25.jpg

"Bu mücadeleden geri durmayacağız"

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür da Gazze'yi Unutma yürüyüşünde konuşma yaptı. Songur; "Bildiğiniz üzere iki gün önce Özgürlük Filosu İstanbul'dan ayrılacak ve dünyanın farklı şehirlerine uğrayarak Akdeniz'de bulunan diğer filolarla beraber Gazze'ye doğru yola çıkacaktı, fakat İsrail'in baskılarından dolayı bayrak devletlerinden biri olan Gine-Bissau bayrağı düşürerek yeni bir hukuksuzluğa imza attı. Bizler uluslararası hukuka saygı duyuyoruz ama sizlere de insan haklarına, Gazze'nin özgürlük mücadelesine ve İttihad-ı İslam meselesine saygı duymayı öğreteceğiz. İlerleyen günlerde tek tek hangi ülkeye başvurmuşsak bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Yükümüz, yolcularımız, bütün teknik ekibimiz ve mürettebatımız hazır ve şu an binlerce ton malzeme burada limanlarda Gazze için hareket etmeyi bekliyor. Neredeyse 7 aydır süslü laflar eden bütün dünya politikası, Gazze'ye dair top çevirmekten başka hiçbir iş yapmadı. Yedi ay sonra dünya vicdanı birleşerek Özgürlük Filosu'nu ortaya çıkardı ve Gazze'ye hareket etmek için hazırlanırken böyle bir engellemeyle karşılaştık. Şunu iyi bilin ve anlayın, bu mücadeleden geri durmayacağız, geri adım atmayacağız ve inşallah yakın zamanda tekrardan Gazze için yola çıkacağız." ifadelerini kullandı.