Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hasta Taşıma Sandalyesi Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

​Hasta bakımı sürecinde en çok ihtiyaç duyulan ekipmanlar arasında hasta taşıma sandalyesi geliyor.
Hasta Taşıma Sandalyesi Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
25 Kasım 2022 16:54:24
​Hasta bakımı sürecinde en çok ihtiyaç duyulan ekipmanlar arasında hasta taşıma sandalyesi geliyor.

Hasta taşıma sandalyesi, yürüme olanağı olmayan hastaların konforlu bir şekilde transferi için tercih edilmekte. Kolay, konforlu ve güvenli bir şekilde bir yerden bir yere ulaşmak hastalar adına çok önemli. Bu da hasta taşıma arabası ya da sandalyesinde, doğru seçimi yapmayı gerekli kılıyor.

Hasta Taşıma Arabası Çeşitleri

Hastaneler, klinikler ve fizik tedavi merkezlerinde, askeri revirlerde kullanılan hasta taşıma sandalyesi, aynı zamanda huzurevi ve bakımevinde de en çok ihtiyaç duyulan ekipmanlardan. Üretim malzemesi olarak hasta sandalyesi modellerinde alüminyum ve çelik en çok kullanılan yapılar. Bunun nedeni arabanın sağlamlık gerektirmesi. Manuel ve akülü olmak üzere iki çeşide sahip olan hasta taşıma sandalyeleri, hastaların kolay, ağrısız bir şekilde taşınmasını sağlıyor. Özellikle bacağından tedavi gören ve yere basması zor kişiler için hasta taşıma arabaları çok pratik.

Hasta Taşıma Arabaları Hangi Özellikleri Sunuyor?

Hasta taşıma ekipmanı dayanıklı yapısıyla güvenli bir kullanım sunuyor. Buna ek olarak hastaların taşıma sürecinde rahat hissetmesi adına kolçak kısımları da bu ürünlerde yer alabilir. Serumlu hastaların rahat taşınmasını sağlayan kolçak yapılarına ek olarak hastaların ayaklarını koyarak rahat etmesi için ideal alanlar da hasta taşıma arabalarında bulunuyor.

Kullanım tipine göre hasta sandalyelerinde, manuel modeller kol kuvveti ile kullanılabiliyor. Manuel tekerlekli hasta taşıma sandalyesinde aracı süren kişi ya da hasta, ittirme ya da tekerlekleri çevirme suretiyle kullanabiliyor. Akülü tekerlekli sandalyeler ise manuel modellerden farklı olarak bir joystick ile kullanılabilir. Meissa üretimi hasta taşıma sandalyesinde öne çıkan bazı özellikler şöyle:

Ayarlanabilir sırt bölgesi ile ergonomik kullanım

Çelikten üretilmiş dayanıklı gövde

Gizlenebilen ayaklık

Ayarlanabilir yapıda kol desteği ve başlık

Kilitlenebilen tekerlek yapısı

Kullanım kolaylığı sunmasının yanı sıra, aynı zamanda dayanıklı ve güvenli bir deneyim sunan Meissa hasta taşıma sandalyesi ve tekerlekli sandalye modelleri birçok kişinin tercihi. Hasta taşıma sandalyesi ve arabası konusunda en iyi ürünler toptan satış imkanıyla Meissa’da.