Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hazal Kaya: 'Atatürk' dizisinin nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum

Atatürkçü kimliğiyle bilinen oyuncu Hazal Kaya, Disney'in 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı almasına rağmen, 'beni ilgilendirmez' değerlendirmesi yaptı.
Hazal Kaya: 'Atatürk' dizisinin nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum
09 Ağustos 2023 21:28:07
Atatürkçü kimliğiyle bilinen oyuncu Hazal Kaya, Disney'in 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı almasına rağmen, 'beni ilgilendirmez' değerlendirmesi yaptı.

Atatürk'ü duygusal bir şekilde kullanarak rant peşinde koşan seküler sanat ve siyaset çevrelerinin ikiyüzlülüğü, Disney+'ın Atatürk dizisini yayından kaldırma kararıyla açıkça görüldü.

Türkiye'de faaliyet gösteren dijital platform, 29 Ekim'de yayınlayacağını duyurduğu Atatürk dizisini son dakikada yayından çıkardı.

Dizi, aynı şirketin sahibi olduğu FOX TV kanalında yayınlanacağı belirtildi.

Bu kararın ABD merkezli Ermeni diasporasının baskısı nedeniyle alındığı iddiaları, Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu.

Platformun tepkilere karşı yaptığı açıklamalar da tepkileri daha da artırdı.

Disney, küresel içerik olduğu için ülkelerden gelen geri bildirimlerin önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de durumun hala incelenmekte olduğunu ifade etti. Bu açıklamaların sansürü örtme amacı taşıdığı düşünülerek eleştirildi.

Bu durum sosyal medyada büyük tepki aldı ve platform abonelerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden oldu. Ancak dikkat çekici bir şekilde, Atatürkçü olduklarını dile getiren bazı ünlü isimler sessiz kaldı.

Sosyal medya kullanıcıları, özellikle Atatürkçü olduklarını belirten ünlü isimlerin bu olay karşısında sessiz kalmalarını ve tepki göstermemelerini eleştiri konusu yaparak, bu durumun gerçek Atatürkçülük değilse, sadece popülizm olduğunu ifade etti.

Hükümet üyeleri ardı ardına tepkilerini dile getirirken, platformdan iş almayı bekleyen oyuncu kadrosu sessizliğini korudu.

uobh_39a7978a06f73c848773376f43e560f4.jpeg

'Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum'

Son olarak konu oyuncu Hazal Kaya'ya soruldu.

Habertürk'ten Atakan Makar'ın haberine göre; faklı bir platformda yayınlanan dönem dizisinde Atatürk'e sarıldığı sahne çok konuşulan Kaya, alınan kararın kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Kaya, "Konuya yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum" dedi.

Kendini atakızı olarak tanımlayan Birce Akalay Disney'e tepki göstermedi