Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HDP'den özyönetim tahriki

HDP'nin özyönetim ve özerklik söylemlerini akıl tutulması olarak değerlendiren İlhami Işık, "Özyönetim, Kürtler tarafından da artık nefret objesine dönüştü. Bu nedenle HDP'nin ayaklanma çağrıları ve barış söylemlerinin artık halkta karşılığı yok" dedi.
HDP'den özyönetim tahriki
06 Ocak 2016 16:37:00
HDP'nin özyönetim ve özerklik söylemlerini akıl tutulması olarak değerlendiren İlhami Işık, "Özyönetim, Kürtler tarafından da artık nefret objesine dönüştü. Bu nedenle HDP'nin ayaklanma çağrıları ve barış söylemlerinin artık halkta karşılığı yok" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

HDP yönetimi, 24 Ocak'ta gerçekleştirilecek kongre öncesinde batı illerinde "öz yönetim" ve "özerklik" temalı halk toplantıları düzenleme kararı aldı. Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü güneydoğuya dikkat çekmek için batı illerinde bulunan HDP bileşenlerinin büyük yürüyüşler düzenleyeceği de bildirildi. Bölücü örgütün propaganda unsuru gibi çalışan HDP, devam eden operasyonları engellemek için yeni bir planla kolları sıvadı. Hendek siyaseti yaparak, özyönetim hikayesi altında bölücülük peşinde olan HDP, batıdan taşınacak olan provokatörlerle halka daha büyük bir travma yaşatmayı hedefliyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yazar İlhami Işık, yaşanması muhtemel provokatif eylemlere halkta karşılık bulmayacağını vurguladı.

Toplum duyarsız kalacaktır

HDP yönetiminin, ayaklanma çağrılarının karşılığının olmadığını son zamanlarda sıklıkla gördüğümüzü dile getiren Yazar İlhami Işık, toplumun HDP'ye duyarsızlaştığını söyledi. Sivil düşüncenin, sivil hareketlerin varlığına, düşüncelerine inanmayanların duyarsızlıkla cezalandırılacağını söyleyen Işık, " Son zamanlarda yaşadığımız tablo, toplumun ve Kürtlerin gerçeği gördüğünü gösteriyor. İstedikleri kadar miting, toplantılar tertiplesinler. Komik derecede insan toplarlar. Yaptıklarının ve söylemlerinin karşılığı halkta artık yok. HDP, 7 Haziran'la beraber o şansını kaybetti. Bu nedenden ötürü de 6-7-8 Ekim olayları gibi üzücü bir hadiseyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Özyönetimin halkta karşılığı yok

HDP'nin özyönetim ve özerklik söylemlerini akıl tutulması olarak değerlendiren Işık, "Özyönetimin arkasında acı olduğunu hep beraber yaşıyoruz. Bu anlamda özyönetim Kürtler tarafından da artık nefret objesine dönüşen bir konu haline geldi. HDP, siyaseten de kaybeden bir parti. 7 Haziran'da akıl ile doğru hedefleme ve doğru duruşla herkesin kazanma şansı vardı. Ama maalesef sadece HDP, değil bütün muhalefet partileri kötü kullandı. Bu kötü kullanma onların toplum tarafından artık kayda değer aktör olmalarını ortadan kaldırdı. Ülke için umut vadettiler ama artık toplum ve barış için bir umut olmaktan çıktılar. Söylemlerinin hiçbirini yerine getirmedikleri gibi bir şiddet dalgası yaydılar. Barış söylemlerinin karşılığının olmadığını da bölgede en yoksul evlerde yaşatmış oldukları acılarla topluma gösterdiler" dedi.