Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2436.31
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HÜRKUŞ-2 ilk uçuşuna hazırlanıyor

Türk savunma sanayisi, çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler içeren HÜRKUŞ-2 uçağının ilk uçuşuna hazırlanıyor.
HÜRKUŞ-2 ilk uçuşuna hazırlanıyor
05 Ocak 2024 13:58:04
Türk savunma sanayisi, çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler içeren HÜRKUŞ-2 uçağının ilk uçuşuna hazırlanıyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayii, temel, tekamül uçuş eğitimi ve savaş pilotu harbe hazırlık uçuş eğitimleri için tasarlanan çok yönlü HÜRKUŞ'u geliştirdi. İlk olarak eğitim uçağı olarak lanse edilen HÜRKUŞ, ilerleyen aşamada hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerini de yerine getirebilecek şekilde güçlendirildi.

HÜRKUŞ-C adı verilen silahlı varyanta, çeşitli mühimmat ve ekipmanlar entegre edildi ve başarılı uçuş/atış testleri geçti. Bu versiyon, yurt dışında büyük ilgi gördü ve Afrika ülkelerine başarılı bir şekilde ihraç edildi.

ilk uçuşu haziran ayında

Türk Havacılık Uzay Sanayii, HÜRKUŞ'u daha da geliştirmek amacıyla HÜRKUŞ-2 Projesi'ni sürdürüyor. Bu projenin bir parçası olarak HÜRJET-2'nin üretimi devam ediyor ve uçağın ilk uçuşu haziran ayında gerçekleşecek.

Ayrıca, HÜRKUŞ'un Hava Yer Entegrasyon Uçağı varyantı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirildi. Uçağın düşük kullanım maliyeti ve gelişmiş aviyonik sistemleri, Muharebe Ateş Destek Timi ve ileri hava kontrolörü eğitim faaliyetlerinde önemli avantajlar sunacak.

Türk Havacılık Uzay Sanayii, HÜRKUŞ-2'nin başarısıyla önümüzdeki dönemde yurt içi ve dışında yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor."