Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2395.97
BIST 100
10263.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İBB Halk Ekmek'e zam yapacak

CHP genel başkanının AK Partili belediyelerden elektrik, su gibi hizmetlerin ucuz ya da bedava olmasını isterken CHP'li belediyelerin zam yaptığını ifade eden İBB AK Parti Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz, "CHP'de tutarlılık yok. Yakın zamanda halk ekmeğe zam yapılması gündemde. İBB yönetimini hakkaniyetli davranmaya davet ediyoruz" dedi.
İBB Halk Ekmek'e zam yapacak
27 Aralık 2021 08:00:00
CHP genel başkanının AK Partili belediyelerden elektrik, su gibi hizmetlerin ucuz ya da bedava olmasını isterken CHP'li belediyelerin zam yaptığını ifade eden İBB AK Parti Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz, "CHP'de tutarlılık yok. Yakın zamanda halk ekmeğe zam yapılması gündemde. İBB yönetimini hakkaniyetli davranmaya davet ediyoruz" dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından doların düşüşünü ve açıklanan tedbir paketini hazmedemeyen siyasilerin yalan üstüne kurduğu kara propagandaları bir bir ortaya çıkıyor. Eski Merkez Bankası Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın ‘dolar alın’ çağrısı vatandaşın refahı yerine siyasi rant peşinde olduğunu gösterirken anamuhalefet partisi CHP’nin de şov maskesi CHP’li İBB’nin yaptığı son zamlardan sonra düşmüş oldu. AK Partili belediyelere ‘hizmeti bedava verin’ mesajı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li İBB’nin yeni zamlarına karşı üç maymunu oynuyor. İBB ve ABB’nin ekmek ve bayii sayısını azalttığı Halk Ekmek üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışan CHP’nin başta Halk Ekmek olmak üzere verdikleri hiçbir hizmette indirime gitmemesi siyasi ikiyüzlülüklerini önüne seriyor.

chp_029d042fd59d2492fb8ff5bb93e7336f.jpeg

Önce CHP’li İBB’den başla!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Partili belediyelere hizmeti ucuzlatma çağrısı, CHP’li İBB’nin yaptığı son zamlarla birlikte samimiyetsizlik olarak yorumlanıyor.

CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını doldurmuş kişilerin, toplu ulaşımda kullandığı İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine yüzde 160 zam yaparak, 5 liradan 13 liraya çıkardı. Zamma tepki gösteren vatandaşların şikayetleri sürerken CHP’li İBB’nin yaptığı fiyat artışları peşpeşe devam etti. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine yüzde 27 zam yaptı.

Halk Ekmek’i ucuzlattın mı?

İBB’nin ulaşıma yaptığı zamlara sessiz kalan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili belediyelere elektriğe, suya ucuzluk ve bedava olmasını önerirken CHP’li İBB’nin sık sık fiyat artışı yaptığı Halk Ekmek’te herhangi bir indirime gidilmiyor. Yıl içinde birkaç kere zam yapılan Halk Ekmek üzerinden algı operasyonu çeken CHP, bayii ve ekmek sayısını azaltarak siyasi yalanlarına alet ediyor. AK Parti döneminde 2 bin 945 dağıtım noktası bulunan Halk Ekmek, 2019 yılında 536 adet büfe ve 2 bin 409 zincir market ve bakkallarla vatandaşa ulaştırılıyordu.

thumbmaker_50e508709f468313bf7cae3cc2394754.png

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz

Kasıtlı azaltıp geciktiriyorlar

CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun İBB’nin başına geçmesiyle birlikte Halk Ekmek dağıtım noktası 910'a düşürülürken, 142 noktada büfe koyma yetkisinin onaylandığı Halk Ekmek büfesinin yalnızca 62'sinin açıldığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de AK Parti döneminde üç kere yapılan ekmek dağıtımını ikiye indirdiği ve ekmek dağıtımını kasıtlı olarak geciktirdiği ortaya çıktı. Hem ekmek sayısını hem de dağıtım ağını azaltması sebebiyle oluşan kuyrukları siyasi provokasyon olarak kullanan CHP’nin maskesi, başta İBB ve ABB olmak üzere kendi belediyelerinde yapılan zamlarla bir kere daha düşmüş oldu.

CHP’li İBB sürekli zam istiyor

Halkçı belediye iddiasında olan bir siyasi anlayışın samimiyetini anlamak için icraatlarına bakmanın yeterli olduğunu ifade eden İBB AK Parti Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz, “Genel başkanları tarafından sabah akşam elektrik, su vs. hizmetlerinde bol keseden atan bir anlayışın öncelikle kendilerinin yönettiği belediyelerde tutarlı olması beklenir. Fakat maalesef su, ulaşım ve halk ekmek hizmetlerinde İBB yönetiminin tutarsızlıklarını gün be gün yaşamaya devam ediyoruz. Suyu ucuzlatacağız derken suya zam için defalarca olağan üstü genel kurul talep eden, insani su hakkı indirimini bile zamla telafi yoluna giden, ulaşımda onca mağduriyeti zamlarla beraber daha da arttıran, üretim ve dağıtım ağı sorunları sebebiyle insanları karda kışta halk ekmek kuyruklarında bekleten bir anlayışın sosyal belediyeciliğe bakış açısını çok net görmek mümkün” dedi.

Halk Ekmek’e zam yapacaklar

AK Parti’nin bugüne kadar halkın ekmeğini siyasetin üstünde tuttuğunu belirten Türkyılmaz şöyle konuştu: “Yakın zamanda halk ekmeğe zam yapılması gündemde. Halk ekmeğe yapılacak muhtemel bir zam konusunda da siyasi sorumluluğumuzun gereğini yapmaktan, İstanbullunun menfaatine olan her adımı atmaktan asla geri durmayacağız. Ülkenin kur istikrarı sonrası fiyatların düşmesi talepleri karşısında özellikle belediyelerin öncülük etmesi beklenir, fiyatları arttırmaları değil. İBB yönetimini özellikle sosyal mal olarak kabul edilen ulaşım, ekmek ve su gibi hizmetlerde hakkaniyetli davranmaya davet ediyoruz.”