Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2431.59
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İETT otobüsü devrildi! O anlar kameralara yansıdı

23 Eylül 2023 12:07:43
Başakşehir'de bir rampada geri kayarak devrilen İETT otobüsü içinde yaşanan korku dolu anlar araç güvenli kameralarına yansıdı Yaşanan Kazada 5 kişi yaralandı.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde,Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Sokak'ta seferini sürdüren MK11 hat numaralı Olimpiyatköy Metro - Güvercintepe İETT otobüsü, bir rampayı çıkamayarak tehlikeli bir şekilde kaymaya başladı.

Şoförünün kontrolünü kaybetmesi sonucu otobüs, önce bir elektrik direğine çarptı, ardından yol kenarındaki bir arsaya devrildi.

Olayın hemen ardından yapılan ihbar üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla otobüs içerisinden çıkarılan 5 yaralı, ambulanslarla hızla hastaneye taşındı.

Polis ekipleri kazanın nedenini incelemek üzere olay yerinde çalışmalara başladı. Yapılan incelemede, otobüsün geriye doğru kayarken fren yapılmadığı tespit edildi.

Kaza sonucunda yaralanan otobüs şoförü olan Durmuş B., tedavi gördükten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette verdiği ifadesinde, frene bastığını söyledi ve işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Bu üzücü kazanın otobüsün içindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, geri kayan otobüsün içindeki yolcuların panik içinde savrulduğu anlar görülüyor. Bir anneyse bebeğinin pusetini tutmaya çalışırken kayıp durumda. Kazayı atlatan yolcular, otobüsün devrilmesinin ardından kendi ayaklarıyla otobüsten çıkıyor.