Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2505.69
BIST 100
10895.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrailli bakandan nükleer bomba tehdidi

İşgalci İsrail'in Miras Bakanı Eliyahu, Gazze Şeridi'ne nükleer bombalı saldırı yapabileceklerini söyedi.
İşgalci İsrailli bakandan nükleer bomba tehdidi
05 Kasım 2023 12:54:13
İşgalci İsrail'in Miras Bakanı Eliyahu, Gazze Şeridi'ne nükleer bombalı saldırı yapabileceklerini söyedi.

İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik son derece skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Daha önce Gazze topraklarının İsrail tarafından işgal sonrası paylaşma planlarına dair skandal bir açıklama yapmış olan Eliyahu, "İşimiz bittikten sonra Gazze topraklarını savaşan askerlere tahsis edeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Son olarak katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik oldukça tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Sunucunun "Gazze'ye nükleer bomba atılmasının gerekli olup olmadığı" sorusuna karşılık Eliyahu, "Bu (Gazze'ye nükleer bomba atılması) olasılıklar arasında yer alıyor." dedi.

Aynı zamanda Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilip bölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesini önerdi.

Filistinlilere ne yapılması gerektiği sorusuna ise Eliyahu, "İrlanda'ya ya da çöllere gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri bir çözüm bulmalı." şeklinde yanıt verdi.

Eliyahu, Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden gelirken koalisyon hükümetinde yer almaktadır. Ayrıca Gazze'ye insani yardımın kesinlikle engellenmesi gerektiğini savunmuştu.

"Eliyahu'nun sözleri gerçeklikten kopuk"

"Eliyahu'nun sözleri gerçeklikten kopuk." diyen Netanyahu, İsrail ordusunun sivilleri hedef alan saldırıların üzerini örtmek isterken şu ifadeleri kullandı:

"İsrail ve Savunma Kuvvetleri (IDF), olaya karışmayan insanların zarar görmesini önlemek için uluslararası hukukun en yüksek standartlarına uygun hareket ediyor.

Zafere gidene kadar bunu yapmaya devam edeceğiz."

Kabineden süresiz olarak uzaklaştırıldı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, bu skandal açıklamaların ardından alınan kararı kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada, aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu'nun, "Gazze Şeridi'ne nükleer silahlı saldırı olasılığının bulunduğu" ifadelerinin ardından Başbakan Netanyahu tarafından kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırıldığı belirtildi.

TDV kurban