Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2447.01
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsmail Saymaz: Sanırsınız AK Parti yenilmiş değişimi sadece o yapıyor

24 Ağustos 2023 21:25:47
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, seçim yenilgisinin ardından muhalefet partilerinde yaşanan değişim tartışmalarını eleştirdi. Saymaz, AK Parti içinde muhalefetin aksine büyük bir değişim yaşandığını vurgulayarak, "Sanırsınız AK Parti yenilmiş, değişimi sadece o yapıyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turu, muhalefet cephesinde hayal kırıklığına yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'sini alarak bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'nu mağlup etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı 12. yenilgi, muhalefet içerisinde büyük bir krize yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel gibi isimlerin liderliğindeki bir grup, CHP liderine değişim gerektiği yönünde mesajlar verdi. Ancak bu mesajlar, Kılıçdaroğlu tarafından yanıt bulmadı.

'Bu seçimi sanırsınız ki AK Parti kaybetmiş. Kendisini yenileyen tek parti AK Parti'

Muhalefetteki değişim tartışmaları sürerken Sözcü yazarı İsmail Saymaz, seçim sonrası gelişmelere yönelik tepkisini Sözcü TV'de paylaştı. Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçimi sanırsınız ki AK Parti kaybetmiş. Çünkü seçimden sonra kendisini yenileyen tek parti AK Parti. Kabinesinin ikisi hariç hepsini yenilemiş. Grubunun hepsini yenilemiş. Parlamentodaki sözcülerinin hepsini yenilemiş. Grupta hiçbir eski yüz kalmadı. Meclis başkanı yenilendi. Sanırsınız AK Parti yenilmiş, değişimi o yapıyor. Yenilen partiler ise yenilginin kahramanlarıyla partilerini düze çıkarıp seçim kazandıklarına inanıyorlar. Mümkün mü? Seçmen bu koşullara rağmen muhalefete oy verip kendisini kurtarmasını ondan bekler mi?"