Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2435.77
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail ve ABD'den Kızıldeniz'de dikkat çeken tatbikat!

İsrail donanması ve ABD Deniz Kuvvetleri Kızıldeniz'de tatbikat yaptı. Tatbikata anti-denizaltı uçağı da katıldı.
İsrail ve ABD'den Kızıldeniz'de dikkat çeken tatbikat!
01 Eylül 2021 12:25:19
İsrail donanması ve ABD Deniz Kuvvetleri Kızıldeniz'de tatbikat yaptı. Tatbikata anti-denizaltı uçağı da katıldı.

Yunus Emre Kabaoğlu / Milat

İsrail Donanması ve ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı'na ait gemiler, 30-31 Ağustos tarihlerinde Kızıldeniz'de tatbikat yaptı.

Akabe Körfezi'nde İsrail ve ABD gemiler birlikte hareket ederken, tatbikatta bir İsrail korveti ile iki İsrail devriye botu yer aldı.

Anti-denizaltı uçağı da yer aldı

ABD ise tatbikata USS Monterey güdümlü füze kruvazörü ve P-8A Poseidon uçağıyla katıldı. P-8A Poseidon, anti-denizaltı savaş uçağı olarak biliniyor.

Birlikler; hava savunması, yüksek değerli birlik savunması, küçük bot harekatı ve taktik manevra eğitimi yaparken, ABD'li komutanlardan tatbikatla ilgili açıklama geldi.

aa_f72f2fdabd1b1e4ed7f3173c892ce478.JPG
P-8A Poseidon

ABD 5. Filo ve Birleşik Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Yardımcısı Brad Cooper, ''Donanmalarımız genişletilmiş işbirliği ve kapasite geliştirme için yeni bir çağın habercisidir. Günümüzün dinamik denizcilik ortamında güvenliği korumak için gerekli olan yeni yöntemlerle ortaklık yapıyoruz" dedi.

ABD Donanması'nın Orta Doğu'daki su üstü varlıklarından sorumlu Görev Gücü 55'in komutanı Yüzbaşı Robert Francis de ''İşbirliğimuazzam oldu. Uluslararası muhataplarımızla birlikten güç olduğuna dair ortak bir anlayışı paylaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

ABD İsrail ile ilgili sorumluluk alanını değiştirdi

Öte yandan, ABD İsrail'i 1 Eylül'den itibaren ABD Avrupa Komutanlığı'ndan ABD Merkez Komutanlığı'nın sorumluluk alanına taşıdığını duyurdu. Değişikliğin, Ortadoğu'da ABD ile çalışan donanmalar arasındaki iletişimi güçlendirmek için yapıldığı belirtiliyor.