Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2449.06
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'da dron destekli kırmızı ışık denetimi

Beyoğlu'nda dron desteğiyle yapılan kırmızı ışık ihlali denetiminde kurallara uymayan sürücülere para cezası uygulandı.
İstanbul'da dron destekli kırmızı ışık denetimi
16 Ağustos 2023 16:54:53
Beyoğlu'nda dron desteğiyle yapılan kırmızı ışık ihlali denetiminde kurallara uymayan sürücülere para cezası uygulandı.

Beyoğlu ilçesinde, dron yardımıyla gerçekleştirilen kırmızı ışık ihlali denetiminde trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai yaptırım uygulandı.

Havadan dron destekli yapılan denetimde, bazı sürücüler kontrol noktasında durdurularak belgeleri incelendi.

Kırmızı ışıkta durmayan 8 sürücüye 951'er lira para cezası kesilirken, emniyet kemeri takmayan, trafik işaretleri ve levhalarına uymayan, sürücü belgesini yanında bulundurmayan, mekanik değişiklikleri tescil belgesine işletmeyen sürücüler de dahil olmak üzere toplamda 12 bin 47 lira ceza verildi.

dronla-denetim_2f111b85c9851fcc49fda004587152d8.jpg

Araç plakasına yazılan cezaların zamanında ödenmesi önemli. “Trafik cezası nereye ödenir?” diye merak ediyorsan bu ödemeleri yapabileceğin pek çok kanal bulunuyor. Bu kanallar PTT şubeleri, vergi dairesi, banka şubeleri ve ilgili online platformlar olarak sıralanıyor. Online trafik cezası ödeme yerleri dışında aracı kurumlarda da nakit ödeme işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Eğer sen de trafik cezası nasıl sorgulanır diye merak ediyorsan turkiye.gov.tr adresinden yararlanabilirsin. Araç plakasına yazılan ceza ödeme işlemi öncesinde online sorgulama yapmak istediğinde turkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş yapabilirsin. Sayfada bulunan arama butonunu kullanarak aracının plakasına yazılan cezayı sorgulayarak ceza görüntülemesi yapabilirsin. Araç plakasına yazılan ceza ödeme süresi ve ceza hakkında en hızlı bilgiyi e-Devlet sunuyor. Bunun yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online adresleri üzerinden de sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bu kanallar 7 gün 24 saat boyunca sorgulama yapılmasını sağlıyor. Sürücüler bu kanallardan gerekli işlemleri yaparak trafik cezası ödeme süresi ve borca ilişkin bilgileri kolaylıkla öğrenebiliyor.

Beyanlı Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?

“Beyanlı trafik cezası nasıl ödenir?” sorununa yanıt vermeden önce bu ödeme türünün tanımını yapmak gerekiyor. Beyanlı trafik cezası ödeme, trafik cezasını online platform olan e-Devlet üzerinden ve interaktif vergi dairesi ile tebliğ edilmesini beklemeden beyan ile ödemeyi tanımlıyor. Beyanlı trafik cezası ödeme tebliğ tarihi öğrenme ve beyanlı trafik cezası ödeme işleminden önce sorgulama yapmalısın. Sorgulama işlemi sonrasında listelenen cezaların ödemesini kolaylıkla gerçekleştirebilirsin.

Trafik Cezası Erken Ödeme İndiriminden Nasıl Faydalanabilirsin?

Trafik cezası ödeme işlemini cezanın yazıldığı günden itibaren 15 gün içinde yaparak %25 indirim imkânı elde edebilirsin. Ancak ödemenin gecikmesi durumunda geciken her ay için %5 oranında bir ceza tutarı borca yansıyor. Belirlenen 15 günlük trafik cezası erken ödeme süresi içinde ödeme yapılması durumunda da ceza miktarının %25’i oranında bir indirim sağlanıyor. Trafik cezası ödeme işlemleri için uygulanan trafik cezası ödeme indirimi, bu bakımdan sürücüleri trafik cezası indirimi almak için erken ödemeye teşvik ediyor. Sürücülerin erken ödeme işlemlerinde indirime hak kazanması için herhangi bir işlem yapması gerekmiyor. Bu aşamada sürücülerin ödemelerini kurumlar aracılığı ile ya da online olarak yapması yeterli oluyor. İlgili indirim oranı otomatik olarak sistem tarafından uygulanıyor. Yani trafik cezası ödeme işlemlerini yalnızca trafik cezası erken ödeme noktasında tamamlaman yeterli.

Anlık bir akışta ilerleyen trafikte alınan cezaların önüne geçmek bazen mümkün olamayabiliyor. Ancak aracının ve aynı zamanda bütçenin alacağı zararı Allianz Kasko hizmeti ile hafife indirebilirsin. Bu hizmet, akıllı kasko sigortası sayesinde olası risklere karşı aracını güvence altına almanı sağlıyor. Bu hizmet kapsamında sunulan teminatlar ise şöyle:

Çarpma, çarpışma, yanma

Hırsızlık, hırsızlığa teşebbüs

Halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör

Sel ve su baskını

Dolu, yıldırım, fırtına, toprak kayması

Ferdi kaza

Hukuksal koruma

Üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk

Anahtar kaybı

Yetkisiz kişilerce çekilme

Kemirgen ve vahşi hayvan zararları

OTOBÜSTE BAŞÖRTÜLÜ GENÇLER HEDEF ALINDI