Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'u sel bastı! kara ile deniz birleşti

02 Ekim 2023 14:13:09
İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur sonrası Eminönü'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı vapur iskelesi önü su baskınına uğradı. Vatandaşlar zorluk yaşarken o anlar kameralara yansıdı.

İstanbul'un birçok ilçesinde sık sık etkisini sürdüren sağanak yağışlar, bazı bölgelerde su birikintilerine ve binaların girişlerinin su altında kalmasına neden oldu.

Sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar zaman zaman yoğunlaşarak devam ediyor.

En fazla yağışın düştüğü ilçeler arasında Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan'ın kuzey kesimleri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece bulunuyor.

Anadolu Yakası'nda Ümraniye, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Üsküdar gibi ilçelerde de aralıklı sağanak yağışlar görülüyor.

Yoğun yağışlar nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanıyor ve sürücüler zor anlar geçiriyor.

Bazı vatandaşlar, yağmurdan korunmak için toplu taşıma duraklarına ve telefon kulübelerine sığınıyor.

Bazı bölgelerde rögar kapakları açılması nedeniyle sürücüler için tehlike oluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmama uyarısında bulunuyor.

Yağışlar nedeniyle bazı yolların çökmesi, araçların su birikintilerine sıkışması ve binaların sular altında kalması gibi olumsuzluklar yaşanıyor.

İtfaiye ekipleri su baskınlarına müdahale ederken, belediye ekipleri su biriken bölgelerde temizleme çalışmaları yapıyor.

Sağanak yağışlar, İstanbul'da ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkiliyor ve dikkatli olunması gerekiyor.