Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2433.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İYİ Parti'de 1 ihraç 1 de istifa....

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti'den istifa etti. Ayrıca İYİ Partili Milletvekili Ümit Özdağ partiden ihraç edildi.
​İYİ Parti'de 1 ihraç 1 de istifa....
16 Kasım 2020 15:32:36
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti'den istifa etti. Ayrıca İYİ Partili Milletvekili Ümit Özdağ partiden ihraç edildi.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, "İyi Parti iyi yönetilmiyor" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.

İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;

İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

“a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin Disiplin Kurulu kararını yargıya taşıyacağını bildirdi.

İSMAİL KONCUK İSTİFA ETTİ

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

TBMM'de basın açıklaması yapan Koncuk, "İYİ Parti iyi yönetilmiyor" dedi.

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

1959'da Adana'da doğan İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen genel başkanlığı görevini yürütmüştü.

Aslen öğretmen olan Koncuk, daha sonra Türk Eğitim-Sen Adana Kurucular Kurulu üyesi olurken, Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanlığı görevini üstlendi. Koncuk, Kamu-Sen İl Temsilciği görevini de yürüttü.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığını beraber yürüten İsmail Koncuk, 2018 yılında İYİ Parti'ye katılmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

1961 Tokyo doğumlu olan siyasal bilimler profesörü Ümit Özdağ, 1999'da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezini, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezini, 2006'da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu.

2005-2006 ve 2010-2016 yıllarında MHP'den milletvekili olan Ümit Özdağ, 2017'de İYİ Parti'te geçmişti.

Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı hakkında "FETÖ üyeliği" iddiasında bulunmuş, bu iddialar üzerine 81 il başkanı Özdağ'ın ihracı için dilekçe vermişti. Diğer yandan Buğra Kavuncu da Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.