Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2467.72
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kadir İnanır'ın ismi FETÖ iddianamesinde!

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, oyuncu Kadir İnanır'ın adının FETÖ iddianamesinde geçtiğini aktardı.
Kadir İnanır'ın ismi FETÖ iddianamesinde!
06 Temmuz 2017 10:17:00
Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, oyuncu Kadir İnanır'ın adının FETÖ iddianamesinde geçtiğini aktardı.

Kadir İnanır'ın isminin Akıncı Üssü iddianamesinde 380 sayfada geçtiğini belirten Cengiz Semercioğlu, ünlü sanatçının Cihangir'deki evinin alt katında FETÖ'cülerin ikamet ettiğini yazdı..

İşte Semercioğlu'nun yazısının ilgili kısmı

FETÖ dava dosyalarını didik didik ettiği, her iddianameyi, her ifadeyi satır satır okuduğu için böyle bir detayı Sedat Ergin'den başkası yakalayamazdı zaten.

Geçen gün aradı; "Akıncı Üssü iddianamesinde Kadir İnanır'ın adının geçtiğini biliyor musun?" dedi..."Yok abi, bilmiyorum" dedim."Merak etme, kendisi de bilmiyordur zaten. Sana iddianameyi göndereyim de bir bak" dedi.Akıncı Üssü iddianamesinin 380'inci sayfasında geçiyor Kadir İnanır'ın adı.15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde Adil Öksüz'le birlikte yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz, tıpkı firari Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü civarına arsa bakmaya gittiğini söylemişti...Oysa Adil Öksüz'le darbe öncesi Atatürk Havalimanı'nda ve darbe gecesi Akıncı Üssü'nde görüntüleri ortaya çıkmıştı Kemal Batmaz'ın...15 Temmuz darbe girişiminin ikinci ismi olarak değerlendirilen biri Kemal Batmaz...İşte Batmaz'la ilgili Muhammet Namlı adlı eski bir cemaatçinin 3 Kasım 2016'da verdiği ifadede geçiyor Kadir İnanır'ın adı.Muhammet Namlı ifadesinde, Kemal Batmaz'ın Nevşehir Lisesi'nde sınıf arkadaşı olduğunu, şüphelinin mutaassıp bir aileden geldiğini, 1988 yılında İTÜ Harita Mühendisliği bölümünde okumaya başladığını söylüyor.Tam da o yıllarda tanık Muhammet Namlı, Cihangir'de Fethullah Gülen grubuna ait lüks bir evde kalıyormuş.O dönem yakın arkadaşı olan Kemal Batmaz'ı da Cihangir'deki bu lüks cemaat evine zaman zaman götürüyormuş.Bu cemaat evinin üst katında ikamet eden isim kim? Kadir İnanır...İfadede; "Hatta kaldığı evin üst katında sanatçı Kadir İnanır'ın ikamet ettiği" şeklinde bir cümleyle yer alıyor ünlü sanatçı.Demek ki 1988'lerde Kadir İnanır'ın da Cihangir'de lüks bir dairesi var.

Konuyla ilgili ünlü sanatçıya ulaşan Semercioğlu, Kadir İnanır'ın "Terliklerin kapı önüne bırakıldığı bir cemaat eviydi orası. Bilirdik ama o zamanlar kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine." dediğini köşesine taşıdı.