Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Kardeşime kavuşmayı umut ediyorum'

Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken kaçırılan Trabzonlu er Şahabettin Bektaş'ın 80 yaşındaki annesi ile ağabeyi, dört gözle Bektaş'ın serbest bırakılmasını bekliyor.
'Kardeşime kavuşmayı umut ediyorum'
11 Mart 2013 07:00:00
Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken kaçırılan Trabzonlu er Şahabettin Bektaş'ın 80 yaşındaki annesi ile ağabeyi, dört gözle Bektaş'ın serbest bırakılmasını bekliyor.

1992 yılında askerliğini yaptığı Erzincan'ın Tercan ilçesinden hastaneye gidiyor. karakola dönerken Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü mensuplarınca arabadan indirip alıkonulmuş, kendisinden bir daha haber alınamayan Şahabettin Bektaş'ın ağabeyi Mustafa Bektaş, "Kardeşim 7 Eylül 1992 tarihinde Erzincan'ın Tercan ilçesinde askerliğini yapıyordu. Hastaneye gitmişti, karakola dönerken Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü mensuplarınca arabadan indirip alıkonulmuş, kendisinden bir daha haber alamadık." dedi. Olayı duyar duymaz Erzincan'a gittiğini belirten Mustafa Bektaş, kardeşinin kaçırıldığı otobüsün şoförünü bulup bilgi aldığını söyledi. Bektaş, "5 Ekim 1992 tarihli bir gazetede kardeşimin PKK'nın sözde mahkemesinde yargılandığı, suçsuz olduğu ve serbest bırakılacağı haberi çıkmıştı. Bir hafta içinde serbest bırakılmadığı gibi, hiçbir yerden bilgi alamadık. Kardeşim için Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi yöneticileri ve BDP Diyarbakır İl eşbaşkanları ile görüştüm. Daha sonra Ahmet Türk'e yönlendirildim, kendisiyle görüşemedim onun yerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'la görüşebildiğini söyledi. Ankara'da TBMM'de BDP Milletvekili Sakık'la görüştüm. O da, konu ile ilgili gerekli bilgilerin yazılı olarak kendisine bildirmemi istedi. Kuzey Irak'a heyetle gideceklerini öğrendim ve ben de o heyetle gitmeyi tercih ettim ve kardeşimi orada bulacağımı söyledim. Diyarbakır BDP binasında bana şöyle bir soru sordular: Eğer kardeşin isteyip gelmese ne düşünürsün? Ben de kardeşim ile kucaklaşayım yeter ki onu göreyim. İster gelsin isterse gelmesin o zaman dedim. Daha sonra Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ile birlikte Erbaş'ın yanına gittik. Ricada bulundum. Kardeşimin akıbetini öğrenmek için Kemalettin Bey'i de devreye koydum. Her ikisinden kardeşimin sağ olduğuna dair bilgi aldım. İran-Irak sınırında bulunduğu bana söylendi. Son girişimimden de umutluyum. Kardeşime kavuşacağım konusunda umudumu hiç yitirmedim. Başlatılan barış süreci kapsamında kardeşimin de serbest bırakılmasını bekliyorum. Sağ değilse söylesinler. 21 yıldır ailece her gün ölüyoruz. Annem, babamın ve ablamın ölümün ardından askere giden kardeşim Sebahattin Bektaş'ın da kaçırılmasıyla aklını kaybetti. Kardeşim öldürülmüşse bilelim. Her gün ölmekten kurtulalım. 21 senedir kardeşimi her gün rüyamda görüyorum." diye konuştu. Anne Ayşe Bektaş ise "21 senedir ağlıyorum... Oğlum Şahabettin, oğlummm..." diyerek gözyaşı döküp ağıt yakıyor.