Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2430.22
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kemoterapi gören Filiz Akın oğluna kavuştuğu anları paylaştı

Kemoterapi gören Filiz Akın'ı oğlu İlker İnanoğlu ziyaret etti; yeniden buluşan anne-oğlu arasında duygusal anlar yaşanırken Filiz Akın'ın hastalığı en çok merak edilen konu oldu.
Kemoterapi gören Filiz Akın oğluna kavuştuğu anları paylaştı
23 Ekim 2023 13:02:30
Kemoterapi gören Filiz Akın'ı oğlu İlker İnanoğlu ziyaret etti; yeniden buluşan anne-oğlu arasında duygusal anlar yaşanırken Filiz Akın'ın hastalığı en çok merak edilen konu oldu.

Kemoterapi gören Filiz Akın, geçtiğimiz aylarda iki kez kanser tedavisi görmesine rağmen sağlık durumu hakkında endişeli bir açıklama yapmıştı. Akın, "Tüm bu ilaçlar ve tedavilere rağmen iyileşme sürecim iyi gitmiyor" demişti.

Filiz Akın, "Bir türlü sağlığıma kavuşamıyorum" diyerek MR taraması yapmış ve sonuçların endişe verici olmadığını öğrenmişti. Akın, "Sonuçlara göre endişelenecek durum yokmuş. İlaçlara 5 gün daha devam. Sizlere de dilek ve dualarınız için teşekkür ederken, böyle iyi haberler alacağınız bir gün diliyorum" şeklinde açıklamada bulunarak hayranlarına umutlu bir mesaj vermişti.

Filiz Akın, İlker İnanoğlu'na kavuştu

Filiz Akın, son dönemde yoğun iş temposu nedeniyle uzak kaldığı oğlu İlker İnanoğlu'na kavuşurken mutluluk anları kameralara yansıdı. Daha önce kemoterapi tedavisi nedeniyle çene kemiğinin birleşmesine yol açan zor bir diş tedavisine başlayacağını paylaşan Akın, oğlunun moral verici desteğiyle güç bulduğunu ifade etti.

filiz akın kimdir?

Filiz Akın, Türk sinemasının asil, modern, kentli ve zarif yüzü olarak tanımlanmış ve Avrupai tarzıyla dikkat çekmiştir. Kendisi aynı zamanda kolejli bir kız ve sarışın bir yıldız olarak da bilinir. Türk sinemasının altın dönemlerine damgasını vurmuş dört önemli kadın oyuncudan biri olarak kabul edilir.

Akın, orta öğrenimini tamamladıktan sonra bir seyahat şirketinin Ankara acenteliğinde çalışmaya başlamıştır. 1962 yılında Artist mecmuasının düzenlediği bir yarışmayı kazanarak, Memduh Ün'ün ısrarıyla "Akasyalar Açarken" filmi için kamera karşısına geçmiş ve oyunculuk kariyerine başlamıştır. Bu başlangıçla 13 yıl süren aktif oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

1964 yılında "Kadın Berberi" filmi setinde tanıştığı yapımcı-yönetmen Türker İnanoğlu ile evlenmiş ve 1965 yılında oğlu İlker İnanoğlu doğmuştur. 1974 yılında Türker İnanoğlu'ndan boşanmış ve 1975 yılında "Babaların Babası" filmiyle sinemaya veda etmiştir.

Ekonomik nedenlerle 1975-1981 yılları arasında sahnede şarkıcılık yapmıştır. 1982 yılında Bubi Rubinstein ile evlenmiş ve Paris'e yerleşmiştir. 1989 yılında "Geçmiş Bahar Mimozaları" dizisiyle oyunculuğa geri dönmüş ve 1992'de ilk kitabı olan "Güzelliklere Merhaba"yı yayınlamıştır.

Filiz Akın, 1993 yılında Bubi Rubinstein'dan boşanmış ve 1994 yılında dönemin MİT müsteşarı Sönmez Köksal ile evlenmiştir. 1998-2002 yıllarında Paris sefirliği yapmıştır.

2002 yılında nazofarenks kanseri teşhisi almış ve ABD'de gördüğü tedavinin yanı sıra sevdiklerinin duaları ve iyi dilekleriyle hastalığı yenebilmiştir. Kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla kampanyalara destek vermiş ve panellere katılmıştır. Bu süreci ve sonucunu 2005 yılında "Hayata Merhaba" adlı kitabında anlatmıştır.

Filiz Akın, 2004-2007 yılları arasında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmış ve 2008 yılında "Filiz Akın'la Sohbetler" adlı programı sunmuştur. 2009'da ise Habertürk kanalında "Filiz Akın'la Hafta Sonu Sohbetleri" programını sunmuştur.

Oyunculuk kariyerinin ilk yıllarında şımarık zengin kız rollerini oynamış olan Akın, sonraki dönemlerde daha çok masum, kırılgan ve fedakar kadın karakterlerini canlandırmıştır. Özellikle "Gurbet Kuşları," "Kader," "Umutsuzlar," "Ankara Ekspresi," "Utanç" ve "Memleketim" gibi filmlerdeki rolleri büyük beğeni toplamıştır.

Filiz Akın, 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Ankara Ekspresi" filmiyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmış ve sonraki yıllarda birçok onur ödülü almıştır. Sinemada giyim tarzıyla da dikkat çekmiş ve Türk Sinemasının en iyi giyinen oyuncusu unvanına sahip olmuştur.

Filiz Akın, kariyerinin son dönemlerinde mutfakla ilgilenmeye başlayarak 2013 yılında "Lezzete Merhaba" adlı kitabıyla bu alanda da yeteneklerini sergilemiştir.

Filiz Akın kaç yaşında?

YeşilÇam'ın dört yapraklı yoncası Filiz Akın, 2 Ocak 1943 doğumludur ve şu an 80 yaşındadır. Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Filiz Akın, Ankara doğumludur.

Filiz Akın hastalığı ne?

Filiz Akın, sol kulağının üst tarafındaki kanserli doku ve ses tellerinde yaşadığı sorunların ardından çok sayıda ameliyat olmuştu.