Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kocaeli'de 2 gün boyunca denize girmek yasaklandı

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesinde, hava koşullarının olumsuz etkisi nedeniyle bazı plajlarda 2 gün süreyle denize girilmesi yasaklandı.
Kocaeli'de 2 gün boyunca denize girmek yasaklandı
07 Ağustos 2023 22:58:24
Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesinde, hava koşullarının olumsuz etkisi nedeniyle bazı plajlarda 2 gün süreyle denize girilmesi yasaklandı.

Kandıra Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçede elverişsiz hava şartları nedeniyle Kerpe, Kovanağzı ve Miço Koyu dışındaki tüm plajlarda yarın ve çarşamba günü denize girilmesine izin verilmeyecek.

Plajların izin verilen bölümlerinde, mantar dubalarla çevrili, cankurtaran olan yerlerde denize girilmesi uyarısı yapıldı.

Kocaeli'ndeki plajlar;

Kefken Plajı

Kefken Plajı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile D605 karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu rota üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır.

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çemberinde bulunduğu için bu şehirlerden çok fazla sayıda tatilci gelmektedir. Şehrin en popüler plajları arasında yer alan Kefken Plajı, aileler için de oldukça uygundur. Harika bir manzaraya sahip olmasının yanı sıra denizi de oldukça temizdir. Sahil kesimi kum ile kaplıdır. Yaz tatiliniz için tercih edebileceğiniz plajlar arasındadır.

Kefken Plajına giriş ücreti yoktur. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong kiralama ücreti 15 TL’dir.

Cebeci Plajı

Cebeci Plajı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile D605 karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Kocaeli ve Karadeniz’in incilerinden biri olan Cebeci Plajı’nın denizi sığdır. Bu yüzden çocuklar için oldukça uygundur. Denizi ise temiz ve berraktır. 2014 yılında mavi bayrak almıştır. Denizin dibi kum ile kaplıdır. Ayrıca plaj içerisinde kamp yapabilmeniz için alanlar bulunmaktadır.

Sahil kesiminde yürüyüş yapabilir ve gün batımının harika manzarasını izleyebilirsiniz. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong kiralama ücreti 30 TL’dir.

Cebeci Plajına giriş ücreti 20 TL’dir.

Sarısu Plajı

Sarısu Plajı, Kocaeli’nin diğer plajlara göre daha az bilinen yerleri arasındadır. Kandıra ilçesinde yer almaktadır. Özel aracınız ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Denizi temiz ve berraktır. Denizin dibi kum ile kaplıdır. Plajın çevresinde kamp yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Muhteşem doğa manzarasını kare kare fotoğraflayabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Sarısu Plajına giriş ücreti yoktur.

thumbsbc3a654e641206b0cb74e5864e2027950d_fa877df8e64eb5320a8a9934b02efd27.jpg

Kerpe Plajı

Kerpe Plajı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer almaktadır. Özel aracınız ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi merkezden kalkan otobüsler ile de gidebilirsiniz.

Kerpe Plajı, özellikle hafta sonu tatil kaçamakları için tercih edilen yerler arasındadır. Denizi dalgasızdır. Mavi bayraklı olmasından dolayı tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Sahil kesimi kum ile kaplı olmakla birlikte denizin dibi de kumludur. Ayrıca plajda yürüyüş alanı da bulunmaktadır.

Kerpe Plajına giriş ücreti yoktur. Şezlong kiralamak isterseniz ücreti 30 TL’dir.

Kovanağzı Plajı

Kovanağzı Plajı, Kandıra ilçesinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezinden özel aracınız ile kolay bir şekilde gidebilirsiniz. Ayrıca Kandıra ilçe merkezinden geçen minibüsler ile de ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Kovanağzı Plajı’nın denizi temiz ve dalgasızdır. Özellikle yüzme konusunda acemi olanlar için oldukça idealdir. Hem sahil bölümü hem de denizin dibi kum ile kaplıdır. Yaz sezonunun açılması ile birlikte şehir dışından çok fazla sayıda turist gelmektedir. Plajın etrafında yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır.

Halka açık bir plaj olduğundan giriş ücreti yoktur.

Darıca Bayramoğlu Halk Plajı

Darıca Bayanlar Plajı, Kocaeli’nin Darıca ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Özel aracınız ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Darıca’ya geldikten sonra toplu taşıma araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Darıca Bayramoğlu Halk Plajı, her yaz sezonunda sadece kadınlara hizmet vermektedir. İstanbul’a yakın bir konumda olduğundan dolayı çok sayıda tatilci burayı tercih etmektedir. Denizi temiz fakat biraz yosunludur. Açıldıkça yosunların kaybolduğunu görebilirsiniz. Sahil kesimi ince kumdan oluşmaktadır. Denizin dibinde ise çakıl taşları bulunmaktadır.

Plajda aynı zamanda piknik yapabileceğiniz alanlar da mevcuttur. Aileniz veya arkadaş grubunuzla keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Plajda çalışan personellerin hepsi kadınlardan oluşmaktadır. Plaj içerisinde yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de mevcuttur. 8 yaş ve üstü erkek çocukların girmesi yasaktır.

Darıca Bayramoğlu Halk Plajına giriş ücreti yoktur. Şezlong kiralama ücreti ve şemsiye kiralama ücreti 10 TL’dir.

Bağırganlı Plajı

Bağırganlı Plajı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Özellikle günübirlik tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği noktalar arasındadır. Denizi temiz ve berraktır. Kandıra’nın mavi bayrakla ödüllenmiş plajlarından biridir. Denizin dibi kum ile kaplıdır. Ayrıca plajın çevresinde kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Plajın içerisinde denizden sonraki yorgunluğunuzu atabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz cafeler de mevcuttur

Plaj içerisinde duş, soyunma kabinleri, wc, cankurtaran hizmetleri bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong kiralama ücreti 30 TL’dir.

Bağırganlı Plajı halka açık bir plaj olduğundan giriş ücreti yoktur.

thumbsbce348fee91141b42713c47e595beacb8c_fa083c14ba9b39018e751782c8067de0.jpg

Altınkemer Halk Plajı

Altınkemer Halk Plajı, Kocaeli’nin ilk mavi bayrak almaya hak kazanmış plajıdır. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yer almaktadır. Özel aracınız ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız yok ise diğer ulaşım araçlarından faydalanabilirsiniz.

Altınkemer Halk Plajı, 180 metre uzunluğunda 18 metre genişliğindedir. Şehrin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Yaz sezonunun açılması ile çok sayıda yerli ve yabancı turist burayı tercih etmektedir. Sahil kesimi ince kumdan oluşmaktadır. Denizin dibi ise kum ile kaplıdır. Plajın çevresinde yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır.

Plaja giriş ücreti yoktur. Şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz, her ürün başına 10 TL ödemeniz gerekmektedir.

Ulaşlı Halk Plajı

Ulaşlı Halk Plajı, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile şehir merkezinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Ulaşlı Halk Plajı, sessiz ve oldukça nezih bir yerdir. Özellikle yerli halkı bu plajı sıklıkla tercih etmektedir. Plajda denize girebileceğiz iskele de bulunmaktadır. İskelede balık tutmak mümkündür. Küçük bir plaj olmasına rağmen hafta sonları oldukça kalabalıktır. Denizi sığ ve temizdir. Sahil kesimi kum ile kaplıdır.

Halka açık bir plaj olduğundan dolayı giriş ücreti yoktur. Soyunma kabinleri, wc, şezlong gibi hizmetlerden de ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Kumcağız Plajı

Kumcağız Plajı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunmaktadır. Özel aracınız ile D605 karayolunu kullanarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Özel aracınız yok ise şehir merkezinden kalkan otobüsleri de tercih edebilir veya taksi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kumcağız Plajı, harika bir doğal güzelliğe sahiptir. Denizi tertemiz ve dalgasızdır. Ayrıca denizi sığ olduğu için özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği plajlar arasındadır. Bölgenin mavi bayraklı plajlarından biridir. Denizin dibi de dâhil olmak üzere plajın tamamı kum ile kaplıdır.

Kumcağız Plajına giriş ücreti yoktur. Şezlong veya şemsiye kiralamak isterseniz, belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong kiralama ücreti 30 TL’dir.