Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kurtlar Vadis Pusu neden hedefte?

Yeni Söz Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer son dönemde Kurtlar Vadisi'ne karşı artan saldırıların arka planını yazdı...
Kurtlar Vadis Pusu neden hedefte?
20 Ekim 2016 17:11:00
Yeni Söz Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer son dönemde Kurtlar Vadisi'ne karşı artan saldırıların arka planını yazdı...

Bazı çevreler son günlerde 'Kurtlar Vadisi' dizisine savaş ilan etti. Önce dediler ki; 15 Temmuz'dan önce "Kurtlar Vadisi Darbe" markası için TPE'ye müracaat etmiş. TPE savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Sonra; mezar taşına 'Erdoğan' yazmış ve bununla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almış.

Dizinin son bölümlerinden birindeki bir sahnede kötü adamlar konuşuyor:

"İstersen hayalindeki Babil Kulesi'ni buraya dikelim ne dersin?"

"u2026boğaz manzaralı Babil kulesi"

"Çok yakında bu manzara kalmayacak keyfini çıkar! Üç köprüyü birden havaya uçuracağım."

"Anlamadımu2026"

"Anlamayacak bir şey yok. Aysa ve Avrupa'yı birbirinden ayırmanın zamanı geldi."

"Bu Konsey'in emri mi?"

"Karşılıklı bir anlaşmau2026"

"Karşılığında ne alacaksın?"

"Babil'in anahtarı sonsuza kadar benim olacak. İşte o zaman sevgili dostum. Babil Kulesi'ni istediğimiz yere dikebiliriz. Hatta belki bu köprünün yanına bile dikebiliriz."

Magazincilerden oluşan bir ekip bir kanalda diziye saldırıyor. Kurtlar Vadisi'nin eski bölümleri yıllardır bu kanalda yayınlanıyordu. Artık yok. Saldırı da işte tam bundan sonra başlıyor.

Saldıran kişi "sanatçı" diye nitelenen biri. Sanatçı mı değil mi bilmem. Onun takdiri topluma ve işin ehline ait. Ancak magazin programında reyting veya başka amaçlarla tetikçilik yapılıyor. Komik siyasi analizlere yer veriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Particilik oynanıyor.

İyi de bunlar Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik methüsena yapamazlar mı? Elbette yaparlar ama insan, AK Parti ve Erdoğan hakkında daha önce neler söyledi, önce ona bir bakar.

Bakın ne demiş bu "sanatçı" Erdoğan'a: "Kendi ülkelerine özgürlük getiremeyenlerin Ortadoğu'ya özgürlük getirme söylemlerine kargalar bile güler. 650 öğrenci hala cezaevinde yatıyor. Azınlıkların temel hak ve özgürlükleri, inanç özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, YÖK, % 10'luk baraj, yaş kanunları, inkar, asimilasyon çözüldü mü? Bu milletin demokrasi özgürlük algısını kapatmak için yapılan yollar üst geçitler bir gün yetmeyebilir. Efendiler! Aklınızı başınıza devşirin. Kendisine 1 yumurta attı diye üniversiteli genci mahkum ettirenlerin Roboski'de özür dilemeyenlerin özgürlüğü getireceklerine inancım kalmadı. Başbakana (Erdoğan'a) uyarımdır: NATO yalanı ile Kore'deki savaşta ABD'nin yanında olanMenderes'i, ABD yardımıyla idam ettiler. Suriye'yi bir daha düşünsün. İhtiyacı olduğunun altına tüm muktedirliğiyle koltuğu verip, ihtiyacı bittiğinde de koltuğu altından çekip almakta ABD'nin üstüne yoktur." (Radikal 28/05/2013)

Bu tehditleri yapan kişi çıkmış şimdi de topluma ayar veriyor. İktidara ayar veriyor, Türkiye'nin markası Kurtar Vadisi'ne ayar çekiyor. Ne olup bittiğini anlamaktan aciz medya ise her zaman olduğu üzere tuzağa düşüyor veya onun da bir hesabı var.

Kurtlar Vadisi'nin yapımcılarını tanımam ve bir hukukum da yok. Ama dizinin çok büyük bir bölümünü izledim. Gittiğim pek çok ülkede herkes dizinin hayranı. Ülke tanıtımına büyük katkı yaptığı kesin.

Malum HOLLYWOOD, ABD'nin, daha doğrusu küresel iblislerin savaş makinası. Neredeyse her filmlerinde ülkemize ve değerlerimize saldırırlar. Daha geriye gitmeye gerek yok. Geçtiğimiz aylarda "13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri" filminde ABD'nin Libya Büyükelçisi'nin öldürülmesi sahnesine Türk bayrağı tişörtlü sahnesi koyarak silahlarını Türkiye'ye çeviren Hollywood, yine yürüttüğü alçakça savaşa Türkiye'ye de alet etmişti.

Son olarak Türkiye'de "Vurguncular" adıyla gösterime girecek olan "Savaş Köpekleri" filminde, Erdoğan açıklama yaparken gösteriliyor. Eski genelkurmay başkanı ve bir bakan da yanında. Yani Türkiye ile savaşmayı sürdürüyor.

HOLLYWOOD'U SUSTURAN FİLM KURTLAR VADİSİ

9 Haziran 2016 tarihli manşetimiz: "Amerika, Kurtlar Vadisi seni bekliyor" şeklindeydi. Hem mecazi, hem de sahici anlamda atılan bu manşette şunu demiştik:

"2006 yılında gösterime giren "Kurtlar Vadisi Irak" filminin ABD'ye misillemede bulunması üzerine Hollywood'un Türkiye'ye yönelik saldırıları bıçak gibi kesilmişti. Türkiye'nin şikayetleri için "Bunlar sadece film" diyen ABD, "Kurtlar Vadisi Irak" filmi ile derinden sarsılmıştı. Türkiye'nin ilk kez bir filmle ABD'yi hedef alması ve dünya çapında gösterime giren filmin büyük ilgi görmesi üzerine ABD'li General James Jones "Tabii ki filmler düşünceleri şekillendirir" itirafında bulunmak zorunda kalmıştı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ